KV Kortrijk is met een klinkende 4-1 zege tegen Waasland-Beveren aan Jupiler Pro League Play-Off 2A begonnen. Teddy Chevalier scoorde twee keer en zit nu al aan 18 goals.

Met KV Kortrijk en Waasland-Beveren stonden twee seizoensrevelaties tegenover elkaar. De Kerels misten op een haar na een ticket voor Play-Off 1, maar ook via Play- Off 2 kunnen de troepen van De Boeck nog Europees voetbal behalen. Al na 3 minuten kwam KVK op voorsprong via Teddy Chevalier, die daarmee Isaac Kiese Thelin virtueel onttroonde als Gouden Stier. De Zweedse spits van Waasland-Beveren was er wegens een blessure niet bij zaterdagavond.

Waasland-Beveren bleef niet bij de pakken zitten en kwam nog voor het kwartier op gelijke hoogte dankzij een knappe pegel van Ndiaye. De match bleef evenwichtig tot halfweg de eerste helft. Daarna duwde Kortrijk het gaspedaal wat dieper in. Met een heerlijke vrijschop trapte Chevalier KVK opnieuw op voorsprong. Goal nummer 18 voor de Fransman. Op slag van rust maakte Ouali er 3-1 van.

Een moedig Waasland-Beveren probeerde na de rust de bakens nog te verzetten, maar het meeste gevaar kwam opnieuw van de thuisploeg. Toen Ajagun in de 73ste minuut alleen op Roef mocht afgaan en beheerst de 4-1 tegen de netten duwde, was de match gespeeld.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-1 van Chevalier. Een heerlijke vrijschop van de Fransman, die meer dan een goaltjesdief is.

de MAN
van de match
Uiteraard, Teddy Chevalier. Met twee goals vanavond en 18 in totaal - en daarbij geen enkele strafschop -  staat hij nu virtueel aan de leiding in de Gouden Stier.
onze MENING
over de match
Het is voor KV Kortrijk bijzonder jammer dat het Play-Off 1 miste, maar voor Play-Off 2 is de aanwezigheid van KVK een zegen. Spektakel, goed voetbal en goals gegarandeerd, zo lijkt het wel!