De Luikse spelersgroep kwam zaterdagavond na de gewonnen bekerfinale tegen Standard (1-0) de persconferentie van coach Ricardo Sa Pinto opleuken. De Portugees kreeg ettelijke flessen champagne over zich heen, net als het aanwezige journalistenkorps.

Na alle emotie namen Réginald Goreux en Moussa Djenepo nog even de persbabbel over. Vooral de jonge Malinees kreeg de aanwezige pers aan het lachen met een hilarische imitatie van zijn trainer. Ook de net naar China vertrokken Orlando Sa mocht meevieren. Hij stond live in contact met Paul-José Mpoku.

Sa Pinto nam vervolgens over. "Het was een finale vol emoties", opende de Portugees. "We hebben niet altijd goed gespeeld, maar we zijn een echte familie. We vechten altijd voor elkaar. Ik hou van deze club. Dat het spel niet zo goed was, kan me niet schelen. Het is de winst die telt. Ook Racing Genk, dat ik een heel erg sterk team vind, speelde niet fantastisch. Maar dat heb je vaak in finales."

De Standard-coach feliciteerde ook nog even doelman Jean-François Gillet. De doelman, doorheen het seizoen reservekeeper, deed een cruciale save, vijf minuten voor tijd op de kopbal van Aidoo. "Jean-François is een fantastische kerel en hij helpt ons vijf minuten voor tijd in de reguliere speeltijd met een uitstekende redding. Hij schikt zich al het hele seizoen in zijn rol. Hij verdient het dan nu ook om even in de schijnwerpers te staan. Het is bovendien op 38-jarige leeftijd zijn eerste prijs bij een topclub."

CLEMENT: 'ALLEEN WIJ WILDEN VOETBALLEN'

Racing Genk-coach Philippe Clement toonde zich zaterdagavond na de verloren bekerfinale tegen Standard uiterst ontgoocheld. Clement nam zowel Standard als scheidsrechter Jonathan Lardot op de korrel. "Standard deed in het slot niets dan tijd winnen en de scheidsrechter telde de verloren tijd niet bij."

"We waren qua spel de betere", opende Clement. "Wij wilden het meeste voetballen. Spijtig genoeg valt dat doelpunt dan aan de overkant. Wat mij ook vooral frustreert, is hoe vaak het spel stillag. Er werd veel te weinig tijd bijgeteld. Zo kregen we de kans niet gelijk te maken."

"Standard voetbalde helemaal niet meer mee", vervolgde Clement. "Het wilde enkel ons spel afblokken. Ze bleven maar tijd winnen. Het leek of er telkens iemand dood neerviel. De actie van Luyindama was overigens absoluut rood, werd mij toegefluisterd. Dat is heel spijtig, zeker omdat er een videoref aanwezig was."

Tot slot wilde Clement ook zijn eigen team nog bewieroken. "Ik wil me focussen op mijn team. Ik ben tevreden over de prestatie. Enkel het eerste halfuur hadden we het lastig, nadien waren wij de bovenliggende partij. We moeten nu zo snel mogelijk proberen deze bladzijde om te draaien. Er wachten ons in Play-Off 1 nog tien finales."