Club Brugge start op 2 april in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk met een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Anderlecht aan play-off 1. "Iedereen zou meteen met ons ruilen", zei sportief co├Ârdinator Roel Vaeyens na de kalendervoorstelling in Tubeke.

Club Brugge beseft dat een goede start cruciaal wordt. "Maar Genk is een te duchten tegenstander. We zullen er alles aan doen om de play-offs goed te starten met een zege voor eigen publiek", blikte Vaeyens vooruit.

Nadien moet blauw-zwart op bezoek bij AA Gent voor de altijd beladen Slag om Vlaanderen en bij Anderlecht, dat zich opwerpt als de uitdager van Club. "Die twee uitwedstrijden beloven zwaar te worden, maar in dit format is elke match moeilijk. Iedereen zal ook extra gebrand zijn om Club Brugge te kloppen."

"De play-offs duren tien speeldagen, daarin zullen er vele kantelmomenten zijn. Na elke speeldag kan het er anders uitzien. Alle topploegen zijn aanwezig en ik verwacht dan ook dat iedereen punten van elkaar zal afsnoepen. Voor Club Brugge is het een kwestie van de goede lijn van in de competitie door te trekken. We staan 6 punten voor. Wie ons wil voorbijsteken moet al minstens 7 punten goedmaken, dus we zitten in een goede positie en kijken met vertrouwen uit naar de play-offs. Maar uiteraard is er nog niets beslist", aldus Vaeyens.

Sinds het invoeren van de play-offs verzamelde Club Brugge nooit eerder zoveel punten in de reguliere competitie, het waren er 67. "En we hebben ook spektakel gebracht", vertelde Vaeyens. "Club bouwt verder op de basis die we de afgelopen jaren hebben gelegd en kiest voor de continuïteit. Ondanks een trainerswissel en een nieuwe technische staf gaan we voort op die ingeslagen weg."