AA Gent slaagde er na een desastreus seizoensbegin alsnog vrij vlot in zich te plaatsen voor Play-Off 1 in de Jupiler Pro League. Daarin hebben de Buffalo's de ambitie om Europees voetbal af te dwingen, zo vertelde manager Michel Louwagie na de kalendervoorstelling in Tubeke.

"We moeten bij AA Gent eigenlijk al heel tevreden zijn dat we play-off 1 gehaald hebben. Als je na 9 wedstrijden amper 6 punten haalt, moet je de doelen bijstellen. Maar sinds de komst van Yves Vanderhaeghe als coach haalden we 44 punten op 21 wedstrijden", aldus Louwagie.

Het begin van het programma van de Buffalo's oogt bijzonder zwaar, met uitwedstrijden tegen Anderlecht en Standard. Tussendoor komt Club Brugge op bezoek. "Dan zullen we al meteen een goede eerste balans kunnen opmaken. We moeten oppassen dat we niet verder wegzakken", waarschuwt Louwagie.

"AA Gent staat op de vierde plaats, in principe is de tweede plaats het hoogst haalbare. Maar ik merk dat ook Anderlecht hoge ambities heeft. Het is dan ook goed dat we openen tegen Anderlecht. Zij zitten met de schorsing van Trebel. Dat kan wel eens een rol van betekenis spelen. In de laatste vijf wedstrijden spelen we ook nog eens drie keer thuis en dat is heel belangrijk. In die fase slaat de vermoeidheid toe."

"We moeten niet dromen van de titel. Wij richten ons uitsluitend op Europees voetbal. Alle topploegen tekenen present in play-off 1, waardoor er ook wel eens verrassingen zouden kunnen vallen. Het beloven heel lastige play-offs te worden", sloot de manager van AA Gent af.