Antwerp heeft zich niet in play-off 1 kunnen knokken. Na een vroege rode kaart voor Dendoncker en een tweede rode kaart voor Trebel, verloor Antwerp alsnog met 2-1. Teodorczyk en Ganvoula scoorden voor Anderlecht, Limbombe deed dat voor Antwerp.

De wedstrijd begon dramatisch voor Anderlecht. Dendoncker verloor de bal aan de middenlijn en trok daarna net voor de zestien aan de noodrem. Laforge duwde de rode kaart onder de neus van de verdediger van Anderlecht. Zo moest Anderlecht nog een volle wedstrijd met 10 man verder. De daaropvolgende vrije trap van Hairemans moest door Selz vanonder de lat gehaald worden.

De volgende grote kans was opnieuw voor Antwerp. Hairemans zette de bal voor doel en na wat geharrewar kwam de bal bij Limbombe. Die trapte echter voor open doel op de paal. Ook Owusu kon niet scoren na een mooie krul richting de verste paal dankzij een mooie redding van Selz.
Daarna kwam Anderlecht eens dreigen. Morioka geloofde niet in de voorzet van Saief, waardoor er van een echte kans niet echt sprake was. Toch was het Anderlecht dat op voorsprong kwam. Op een vrije trap van Trebel kon Teodorczyk de bal in doel verlengen. Zo kwam Anderlecht tegen de gang van het spel in op 1-0.

Het antwoord van Antwerp liet niet lang op zich wachten. Hairemans schoot zijn vrije trap rechtstreeks op doel, maar Selz ging goed plat. Ook een volgende vrije trap van Hairemans miste het kader.

Antwerp bleef het proberen. Dit keer met een schot van Limbombe. Selz toonde zich echter een betrouwbaar sluitstuk. Net voor de rust kreeg Antwerp wat het verdiende. Eerst pakte Selz nog uit met een prima parade op de kopbal van Haroun, maar in de herneming knalde Limbombe de 1-1 staalhard tegen de netten. Dit was meteen ook de ruststand.

De tweede helft begon gezapig en het was lang wachten op de eerste kans. De eerste kans leverde wel meteen een doelpunt op. Na een trekfout van Siani op Morioka legde Laforge de bal op de stip. Ganvoula zette zich achter de bal en bracht Anderlecht op 2-1.

Tien minuten voor tijd kreeg Anderlecht een tweede rode kaart, ditmaal voor Trebel. Anderlecht moest zo nog 10 minuten standhouden met 9 man. Antwerp zette een slotoffensief op poten en dreigde met een schot van Limbombe. Verder kwam Antwerp niet meer. Door deze nederlaag wordt het verbannen naar play-off 2. Anderlecht kan met een goed gevoel play-off 1 aanvatten.

<<<
MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na twee minuten kreeg Dendoncker al rood. Daardoor stond Anderlecht een moeilijke match te wachten.
de MAN
van de match
Saief. De speler van Anderlecht dweilde voortdurend zijn linkerflank af en was een gesel voor de verdediging van Antwerp.
onze MENING
over de match
Antwerp had in de eerste helft de beste en de meeste kansen. In de tweede helft speelde het te slap om nog aanspraak te maken op de overwinning. Anderlecht hield goed stand en speelde ondanks die twee rode kaarten een verdienstelijke match.