KRC Genk lijkt zo goed als zeker van de Jupiler Pro League Play-Off 1. De ploeg van Clement won met 0-1 op het veld van Waasland-Beveren. In het slot moest Genk nog even met tien man voort.

In de openingsfase eiste Waasland-Beveren het balbezit op, maar de beste kansen waren wel voor de bezoekers. Roef moest tot tweemaal toe ingrijpen op pogingen van Ndongala en Karelis. Even later zag de doelman een kopbal van Colley over zijn doel vliegen.

Gaandeweg de eerste helft herstelde Waasland-Beveren het evenwicht. De thuisploeg zette het overwicht ook om in doelkansen. Thelin werd prima in het straatje gestuurd. De Zweed probeerde de bal over Vukovic te liften, maar de doelman redde met één hand.

Na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg. Ampomah flitste voorbij Mata, maar zijn schot werd gepareerd door Vukovic. In de herneming scoorde Myny bijna met een gelukje. Aan de overkant belandde een voorzet net niet tot bij Buffel.

Genk dreigde nadien vooral op hoekschoppen. De eerste waarschuwing van Seck vloog nog naast het doel van Roef, maar bij de tweede kans was het wel raak. Malinovskyi schilderde de bal perfect op het hoofd van Colley, die met een gemeten kopbal voor 0-1 zorgde.

Waasland-Beveren moest aanvallen, maar de thuisploeg kreeg amper een kans bij elkaar gevoetbald. In het slot moest Genk nog met tien man voort na een tweede gele kaart voor Mata. Het leverde slechts één grote kans voor Waasland-Beveren op, maar Thelin kopte een half metertje naast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Colley. Gaandeweg de wedstrijd merkte je dat de ploeg die op voorsprong zou komen, ook zou winnen. Het doelpunt van Colley bleek van goudwaarde. 
de MAN
van de match
Aidoo. De verdediger was een rots in de branding bij Genk. Hij speelde een zeer sterke wedstrijd.
onze MENING
over de match
De wedstrijd was goed in evenwicht. Na de pauze nam Genk licht de overhand en creëerde Waasland-Beveren amper nog kansen.