Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie heeft Antwerp met 2-0 gewonnen van een onmondig Eupen. De doelpunten, gemaakt door Antwerp-kapitein Haroun en Limbombe, vielen allebei in de eerste helft. Antwerp strijdt volgende week nog voor een Play-Off 1-ticket. Eupen zit in minder goede papieren. De Panda's moeten volgende week nog aan de bak voor het behoud.

Het was Antwerp, met Hairemans opnieuw in de basis, dat het best begon aan de eerste helft. De Great Old wist immers in 2018 nog niet te winnen. De eerste doelkans was dan ook voor de thuisploeg. Hairemans met de corner, Owusu knikte het leer meters over het doel van Eupen-doelman Van Crombrugge. De toon was gezet.


Na een kleine twintig minuten spelen, kapte Antwerp-kapitein Haroun zich knap vrij. Hij snelde voorbij de Eupen-verdediging en schoof de 1-0 met zijn mindere linker naast Van Crombrugge in doel. Geen tien minuten later haalde Eupen-verdediger Valiente, vlak voor het eigen strafschopgebied, Buta onderuit. Ref Vertenten floot zonder twijfelen voor een penalty, ook al werd de fout duidelijk buiten de zestienmeter gemaakt. Limbombe plaatste zich achter de bal en verdubbelde de voorsprong voor Antwerp. Op slag van rust voorkwam Van Crombrugge, na kopballen van Ivo en Owusu, nog een derde tegendoelpunt voor Eupen.

Ook in de tweede helft konden de Panda's geen vuist maken. Eupen-trainer Makélélé gooide er nog een extra aanvaller bij, maar dat had weinig effect. Op een kans voor Ocansey en een afstandsschot van Eupen-kapitein Garcia na, konden de Eupenaars niet gevaarlijk zijn. De tweede helft werd dan ook slim uitgespeeld door een uitstekend voetballend Antwerp. De thuisploeg strijdt volgende week nog voor een Play-Off 1-ticket. Voor de uitploeg uit de Oostkantons ziet het er minder rooskleurig uit. Zij zullen volgende zondag tegen Moeskroen nog vol aan de bak moeten voor het behoud.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bij een 1-0 voorsprong voor Antwerp floot ref Vertenten een strafschop voor de thuisploeg. De fout werd echter buiten het strafschopgebied gemaakt. Dit legde de wedstrijd in een definitieve plooi.
de MAN
van de match
Limbombe. De oudere broer van Anthony Limbombe was de bedrijvigste man op het veld en zette in de eerste helft een strafschop om.
onze MENING
over de match
Thuisploeg Antwerp domineerde de wedstrijd van begin tot eind. Een onmondig Eupen wist geen grote kans bij elkaar te voetballen. Met andere woorden een meer dan terechte uitslag.