De Geschillencommissie van de KBVB heeft dinsdag twee weken schorsing opgelegd aan Antwerp-trainer Laszlo Bölöni. Verdediger Dylan Batubinsika krijgt vier weken schorsing, waarvan twee effectief.

Bölöni is geschorst van 1 tot en met 14 maart. In die periode speelt Antwerp twee wedstrijden, thuis tegen Eupen (3 maart) en op verplaatsing in Anderlecht (11 maart). De sanctie volgt op de tribuneverwijzing van Bölöni vorige week in Genk, omdat hij aanhoudende kritiek uitte op de leiding van scheidsrechter Wim Smet.

Ondanks zijn uitsluiting zou Bölöni nadien nog de kleedkamers binnengestapt zijn en telefoneerde hij met zijn assistent Wim De Decker. De Roemeense trainer van Antwerp is niet aan zijn proefstuk toe, ook in de thuismatch tegen Standard kreeg hij het aan de stok met de refs.

Bovenop zijn schorsing krijgt hij ook nog een boete van 1300 euro bestaande uit twee delen: 800 euro voor de feiten in Genk en de voorwaardelijke boete van 500 euro voor de incidenten tegen Standard die effectief wordt gemaakt.

De Geschillencommissie sprak zich dinsdag ook uit over Dylan Batubinsika. De verdediger van Antwerp wacht vier speeldagen schorsing, waarvan twee effectief. Hij is ook veroordeeld tot het betalen van een boete van 1600 euro. Afgelopen vrijdag tackelde Batubinsika met gestrekt been en studs vooruit Genk-aanvaller Dieumerci Ndongala onderuit. Scheidsrechter Smet trok rood. De Great Old moest nog meer dan 50 minuten met een man minder afwerken, Genk won uiteindelijk met 4-0.

Tenzij Antwerp beroep aantekent, mist Batubinsika de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie tegen Eupen (3 maart) en Anderlecht (11 maart). Het Bondsparket had maandag drie speeldagen schorsing gevorderd, maar daar gingen club en speler niet mee akkoord.