Het parket van de KBVB heeft beslist dat Antwerp-coach Laszlo Bölöni zich voor zijn gedrag op KRC Genk vrijdag moet komen verantwoorden op de bondszetel. En Antwerp-verdediger Dylan Batubinsika riskeert een zware schorsing voor de rode kaart die hij tegen Genk pakte.

Vrijdagavond werd Bölöni naar de tribunes van de Luminus Arena verwezen door scheidsrechter Wim Smet. De Roemeense trainer was niet te spreken over de manier waarop het openingsdoelpunt van Ruslan Malinovskyi tot stand kwam en verloor bij een gele kaart voor Obbi Oulare helemaal de controle.

Smet was de "aanhoudende kritiek" van Bölöni beu en verwijderde hem na amper een kwartier uit de Antwerpse dug-out. Daar hield het echter niet mee op. Bölöni liet zich tijdens de rust opnieuw zien in de kleedkamers van de Great Old en trad zijn tribuneverwijzing dus met de voeten. Ook zouden tv-beelden suggereren dat de Roemeense coach vanuit de tribunes gebeld heeft met zijn assistent Wim De Decker, al ontkent Bölöni dat.

Het Bondsparket roept Bölöni om deze drie redenen op. De procureur stelt geen minnelijke schikking voor en laat de Geschillencommissie dinsdagmiddag (vanaf 14u) beslissen over een sanctie. Dat doet het parket, omdat er nog een voorwaardelijke boete van 500 euro openstaat.

Bovendien is het al de tweede keer dit seizoen dat Bölöni in opspraak komt. Eind oktober kreeg Bölöni het in de thuismatch tegen Standard ook al aan de stok met ref Bram Van Driessche. Nadat hij een tweede bal op het terrein had getrapt, mocht de Roemeen in de tribunes plaatsnemen.

Na die wedstrijd haalde hij uit naar de wedstrijdleiding, wat hem een intussen dik disciplinair dossier opleverde. Voor de feiten in Genk riskeert Bölöni als recidivist ook een boete van 10.000 euro bij de Pro League. Zijn uitsluiting tegen Standard kostte hem al 5000 euro.

Ook Dylan Batubinsika hangt een sanctie boven het hoofd. Het parket van de KBVB heeft drie speeldagen schorsing en een boete van 800 euro gevorderd. De verdediger van Antwerp pakte op het veld van KRC Genk uit met een gevaarlijke tackle. Hij ging met gestrekt been en studs vooruit door op Genk-aanvaller Dieumerci Ndongala.

Scheidsrechter Smet trok meteen de rode kaart. De Great Old moest nog meer dan 50 minuten met een man minder afwerken, Genk won uiteindelijk met 4-0. Indien Antwerp de strafvordering aanvaardt, mist Batubinsika de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie (op 3 maart tegen Eupen en op 11 maart tegen Anderlecht) en de eerste speeldag van de Jupiler Pro League Play-Offs.