Roman Yaremchuk heeft AA Gent in de 91ste minuut naar de overwinning geschoten. De spits rondde een nieuwe comeback af voor de Buffalo's, die alweer een slechte eerste helft speelden en op achtervolgen aangewezen waren. Waasland-Beveren mist een unieke kans om de Play-Off 1-hoop nieuw leven in te blazen.

Louis Verstraete startte bij Waasland-Beveren tegen zijn moederclub, waar Sigur Rosted zijn eerste basisplaats versierde. AA Gent liet zijn huurspeler dus wel spelen tegen hen, iets waar ze na een goed kwartier misschien al spijt van kregen. Want het was hij die Samuel Gigot de bal afsnoepte en de 1-0 op het hoofd van Isaac Kiese Thelin legde.

De Waaslanders zetten goed druk en brachten zoals steeds verzorgd voetbal. Bij Gent liep het net zoals vorige week tegen KAS Eupen stroever. De thuisploeg ging dan ook rusten met een verdiende voorsprong.

Thomas Foket probeerde met een stevige trap, de eerste tussen de palen voor Gent, de debatten te openen in de tweede helft. Brecht Dejaegere, Roman Yaremchuk en Franko Andrijasevic combineerden zich even later naar een grote kans, maar de gelijkmaker hobbelde naast. Louis Verstraete toonde zijn gretigheid door sneller op de bal te zijn dan Samuel Gigot en zijn schot maar nipt naast te mikken.

Het spelniveau van Gent steeg, Yves Vanderhaeghe bracht Yuya Kubo en publiekslieveling Giorgi Chakvetadze. Erdin Demir kreeg een uitstekende kans op de 2-0, maar de linksachter mikte voorlangs. De kansen volgden elkaar steeds sneller op. Eerst wrong invaller Mamadou Sylla zich tussen twee verdedigers om bijna de 1-1 binnen te frommelen, even later duwde Davy Roef die andere invaller Kubo's schot over doel.

Het was uiteindelijk Dylan Bronn die met een mooie kopbal de ban brak voor de Buffalo's. Een prangende slotfase kondigde zich aan, want ook Waasland-Beveren wilde de drie punten niet opgeven. Chakvetadze deed de Waaslanders echter de das om met een panklare assist voor Yaremchuk. Die tikte de 1-2 ongenadig tegen de netten. Een nieuwe comeback voor AA Gent, een eerste nederlaag voor Waasland-Beveren in 2018.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-2 van Yaremchuk rondde een mooie wedstrijd af. De spits bezorgt zijn team drie punten, terwijl het weer een slechte eerste helft afwerkte. 
de MAN
van de match
De Pro League werkt dan wel aan een systeem waarbij huurspelers sowieso mogen spelen tegen hun moederclub, maar Louis Verstraete bewees waarom sommige teams er niet happig op zijn. De middenvelder was sterk in de duels, recuperatie en was met een assist beslissend. Gretige wedstrijd van de jongeling, die een nipte MOTM-award kreeg ten nadele van Davy Roef.
onze MENING
over de match
AA Gent is een diesel. Na een dramatische eerste helft op Eupen en een herhaling deze week is de eerste drie kwartier van een wedstrijd niet voor de Buffalo's, blijkbaar. Maar ze slagen er wel in om sterk terug te keren in de volgde drie kwartier. Waasland-Beveren verliest de strijd om Play-Off 1, maar mag zich één van de mooist voetballende ploegen noemen en daarbij stevig op de borst kloppen van trots.