Roger Vanden Stock heeft in Diegem tijdens een bijzondere vergadering van de Pro League zijn ontslag aangeboden als voorzitter van de raad van bestuur van de Pro League.

De afscheidnemende voorzitter van Anderlecht volgde eind april 2015 Michel Dupont op, die zelf ontslag nam. Vorig jaar werd zijn mandaat met twee seizoenen verlengd, maar nu legt hij het voorzitterschap toch neer. De 75-jarige Vanden Stock geeft op 1 maart de scepter bij Anderlecht officieel door aan Marc Coucke, die de club overnam. Vanden Stock wordt nadien wel erevoorzitter van paars-wit.

"Vanden Stock vertelde het nieuws zo overtuigend dat niemand ook maar durfde vragen zijn mandaat uit te doen. We moeten zijn wens respecteren. Het was een eer om de afgelopen twee tot drie jaar met hem samen te werken. Vanden Stock zet ik op gelijke hoogte met Luciano D'Onofrio, met wie ik samengewerkt heb bij Standard", zei Fran├žois. "Zonder hem wordt mijn job opnieuw moeilijker. Het is niet gemakkelijk om de neuzen van 24 ego├»stische clubs in dezelfde richting te krijgen. Vanden Stock hielp mij om de goede werking van de Pro League te garanderen." De opvolger van Vanden Stock wordt gekozen op de algemene vergadering van de Pro League op 5 juni.