De ingevallen Vanzo leek Waasland-Beveren de volle buit te zullen schenken op het veld van Moeskroen in de slotmatch van speeldag 27 van de Jupiler Pro League, maar kort voor tijd bepaalde de ook al ingevallen Amallah de eindstand op 2-2. Daarmee doet Waasland-Beveren een slechte zaak in de strijd om Play-Off 1.

Frank Defays, die deze week Mircea Rednic opvolgde als T1 bij Moeskroen, zag zijn ploeg een prima eerste helft spelen. Halfweg de eerste periode kwamen de Henegouwers verdiend op voorsprong dankzij een knal van Rotariu. Twee minuten voor de rust zette Awoniyi Bolingi oog in oog met Roef, maar dankzij een prima redding van de bezoekende doelman bleef het 1-0. Twee minuten later kreeg Moeskroen het deksel op de neus toen aan de overzijde Thelin zijn 15de treffer van het seizoen tegen de touwen kopte.

De tweede helft ging eerder gezapig van start, maar de suspensrijke slotfase maakte veel goed. Het begon met een gouden wissel van Sven Vermant in de 64ste minuut. Hij bracht Vanzo voor Boljevic en nog geen minuut later had Vanzo de 1-2 al op het scorebord gezet. Weliswaar met een gelukje, want zijn schot week af op Van Durmen, waardoor Bailly kansloos was. Een prachtige binnenkomer voor Vanzo, die zijn rentree vierde na maandenlang blessureleed.

Waasland-Beveren leek alles onder controle te hebben, tot een slotoffensief van Moeskroen toch nog voor een kentering zorgde. Eerst werd een doelpunt van Godeau nog afgekeurd, maar twee minuten voor tijd wees Vertenten toch naar de middenstip nadat Amallah een afvallende bal voorbij Roef had geknald: 2-2. Ook dit mogen we noteren als een gouden wissel, want Defays had Amallah in de 71ste minuut ingebracht voor Boya.

Waasland-Beveren blijft ongeslagen onder Sven Vermant, maar een puntje is mogelijk niet voldoende in de strijd om Play-Off 1. De Oost-Vlamingen staan tiende met 35 punten. Het als zesde gerangschikte Genk heeft er 38. Moeskroen vinden we op de 13de plaats terug met 30 punten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Kort voor de rust kreeg Bolingi een uitgelezen kans op de 2-0... niet veel later viel de 1-1 aan de overzijde. 
de MAN
van de match
Floriano Vanzo. Scoorde bij zijn tweede baltoets nadat hij nog geen minuut op het veld stond. Wat volgde was een geweldige ontlading na maandenlang blessureleed.
onze MENING
over de match
Een logische puntendeling, al zal Frank Defays daar wellicht net iets blijer mee zijn dan Sven Vermant. In de strijd om Play-Off 1 is puntenverlies in deze laatste competitieweken bijzonder duur/zuur.