Op de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Charleroi niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Club en Anderlecht. Het raakte thuis niet verder dan 1-1 tegen Lokeren.

De match kon niet beter beginnen voor de bezoekers, want na een voorzet van Hupperts kopte De Ridder na amper drie minuten al raak. De nieuwe Ecuadoriaan Cevallos van Lokeren maakte een goede indruk. De thuisploeg vond geen antwoord op het tactische plannetje van Maes en kwam niet aan kansen. Baby probeerde wel, maar zijn afgeweken schot kon doelman Verhulst niet verontrusten. Ook Hendrickx haalde eens uit, zonder gevaar. De sneeuwval was voor de rest het meest opvallende feit in een flauwe eerste periode.

Vroeg in de tweede helft kreeg Benavente een uitstekende mogelijkheid, maar Söder werkte weg voor de lijn. Toch was het niet lang wachten op de gelijkmaker: Rezaei bracht voor van de rechterkant en Fall duwde makkelijk binnen. Op een vlijmscherpe tegenstoot kwam Lokeren bijna weer op voorsprong: Hupperts krulde het leer nipt naast. Charleroi duwde door in de slotfase: Rezaei stond plots vrij en trapte overhaast over. Bedia probeerde het met een vrijschop, maar Verhulst keerde de poging. Aan de overkant haalde De Ridder gevaarlijk uit en had Penneteau een uitstekende reflex in huis. Bedia draaide en schoot nog naar de korte hoek, maar Verhulst liet zich niet meer verrassen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het fraaie kopbaldoelpunt van De Ridder.
de MAN
van de match
De Ridder. De belangrijkste schakel bij Lokeren.
onze MENING
over de match
Lokeren had de match voor de pauze onder controle. In de tweede helft domineerde Charleroi en maakte het verdiend gelijk, maar de bezoekers bleven op de counter gevaarlijk. Uiteindelijk een billijk gelijkspel.