Club Brugge is er niet in geslaagd te winnen tegen Waasland-Beveren. Het werd 1-1. Hans Vanaken bracht Club Brugge vanop de stip op voorsprong. Diep in de toegevoegde tijd zorgde Demir via Clasie nog voor de gelijkmaker.

Waasland-Beveren ontving met Club Brugge de leider in de Jupiler Pro League, maar van die waardeverhouding was weinig te merken in de openingsfase. De thuisploeg trok meteen naar voor. Jans ging al snel zijn kans uit de tweede lijn. Vermeer had veel moeite met het botsende schot. Mitrovic en Mechele konden ontzetten. Een minuutje later haalde Demir de achterlijn. Boljevic kopte zijn voorzet kruiselings over. Club Brugge, waarbij Gouden Schoen Ruud Vormer op de bank zat, herstelde zich snel en eiste de bal op. 


Clasie stuurde Dennis diep, maar Roef was net iets eerder op de bal. Op het kwartier trapte Vanaken een goede hoekschop. Mitrovic kopte via de grond op Roef. Een minuut later speelde Boljevic de bal met de hand in de zestien meter. Visser floot, maar legde de bal net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van Vanaken raakte net niet over de muur. Een minuut later ging Vossen zijn kans. Roef moest lossen. Dennis pikte goed op en omspeelde Roef. Gehinderd door Vossen kon Dennis niet scoren. Het schot van Vanaken werd afgeblokt. 

Vijf minuten voor rust mocht Vanaken nog eens een vrije trap nemen. Ditmaal ging zijn poging een half metertje over doel. Aan de overzijde trok Scholz Thelin neer. Waasland-Beveren kreeg terecht een strafschop. Thelin zette zich achter de bal, maar zag Vermeer redding brengen. Nog voor de rust zonderde Wesley Vanaken af voor doel. Na een knappe controle kon Vanaken de bal niet meer voorbij de goed uitkomende Roef krijgen. Op slag van rust kreeg Boljevic nog een unieke kopkans. Hij kopte vrijstaand over doel. 0-0 was de ruststand.

De tweede helft begon aan een gezapig tempo. De thuisploeg had het moeilijk tegen de wind in. Na een kleine tien minuten was de eerste kans voor Club Brugge. Tomecak intercepteerde een slechte pas. Zijn schicht ging hoog over. Ook Wesley ging zijn kans. Roef kende geen problemen met zijn schot. Een minuut later moest Roef opnieuw goed tussenkomen nadat Vanaken Dennis voor doel afzonderde. 

Bij Club Brugge kwam Gouden Schoen Vormer in de ploeg voor de bleke Tomecak. Vormer zag Boljevic de bal nogmaals met de hand spelen in de zestien meter. Scheidsrechter Visser zag er geen strafschop in. Even later ging de bal wel op de stip toen Caufriez de doorgebroken Dennis neerduwde. Aanvoerder Vanaken zette zich achter de bal en trapte de strafschop beheerst in doel. 

Club Brugge bleef de betere ploeg. Vormer zette Dennis alleen voor doel, maar roef trok weerom aan het langste eind. Ook even later toen Wesley Nakamba vrijspeelde met een knappe pas zat Roef er gepast tussen. Waasland-Beveren trachtte een slotoffensief op poten te zetten. Demir nam een verre voorzet in één tijd op de slof. De bal leek naast te gaan, maar Clasie werkte hem in eigen doel. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vlak voor rust kan Waasland-Beveren op voorsprong komen, maar Thelin mist de strafschop. Vermeer brengt goed redding. 
de MAN
van de match
Roef speelde een prima wedstrijd tussen de palen bij de thuisploeg. Met enkele gepaste tussenkomsten hield hij zijn ploeg bij momenten in de wedstrijd. 
onze MENING
over de match
Club Brugge had de overhand in het spel en ook het meest aantal kansen. Club Brugge verdiende de overwinning, maar Waasland-Beveren verdiende het niet om te verliezen.