KAS Eupen heeft een leuke zaak gedaan in de strijd om het behoud. De Panda's kwamen op voorsprong via een nieuw pareltje van Mamadou Kone, maar zagen diezelfde speler een kwartiertje voor tijd wegvallen met een rode kaart. Gent moest tot in het absolute slot wroeten om een punt uit de brand te slepen via het hoofd van invaller Rangelo Janga.

Gent trad aan met zijn verwachte elf, terwijl Eupen met Mathieu Peybernes meteen een nieuweling in het elftal dropte. De Buffalo's namen de beste start en konden via Roman Yaremchuk de eerste kans afdwingen. Een uitstekende save van Hendrik Van Crombrugghe behoedde Eupen van een vroege achterstand. De Gentenaars namen het initiatief, maar veel kansen konden de Oost-Vlamingen niet afdwingen.

Birger Verstraete kreeg een stevige tackle te verwerken van Mamadou Kone, die met een gele kaart bijzonder goed weg kwam. Ook Remi Mulumba kegelde Verstraete keihard onderuit, dit keer met een schaarbeweging. Dylan Bronn reageerde op zijn beurt met een intense tackle. Verder dan een schot op de rug van Samuel Gigot kwamen de Panda's niet tot Kone aan de eerste paal opdook. De middenvelder legde de verrassende 0-1 ruststand via een hakje in doel. Al zijn tweede mooie doelpunt in vier wedstrijden in Eupense loondienst.

Mbaye Leye opende de tweede helft met een listig schot waarbij Lovre Kalinic zijn dubbele meter goed kon gebruiken. De kapitein was even later weer gevaarlijk, maar verkwanselde zijn eigen kans vanop bijzonder korte afstand van de goal. De Buffalo's reageerden op het uur met een schot van Franko Andrijasevic en de inbreng van Rangelo Janga. Thomas Foket hief de buitenspelval op en liet Kone op Kalinic afstormen. De middenvelder vertraagde echter en liet de grote kans onbenut. Even later maakte hij de Kehrweg helemaal gek door een tweede gele kaart te pakken en zijn team met een mannetje minder het laatste kwartier in te sturen.

De Panda's werden omsingeld door een leger Buffalo's, die een stevig slotoffensief in gedachten hadden. Het was uiteindelijk Janga die met een rake kopbal het nekschot gaf aan Eupen. In de 89ste minuut pas, maar het was wel oververdiend. De spits kon de ultieme held zijn in de 92ste minuut, maar Lotiés weigerde mee te werken aan de heldenstatus van Janga.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-1 van Janga was raak, en verdiend vooral. Gent had de wedstrijd onder controle, maar kon het blok van Eupen niet ontwrichten toen ze nog met zijn elven op het veld stonden.

de MAN
van de match
Verstraete was opnieuw een gesel op het middenveld. Geen duel is hem te veel. Hij kreeg in de eerste helft enkele stevige tackles te verwerken, maar bleef noest verder wroeten.
onze MENING
over de match
De thuisploeg zal binnensmonds vloeken dat het geen drie punten pakt, maar zal elk punt koesteren nu er nog maar vijf speeldagen te gaan zijn. AA Gent had meer dan een puntje verdiend. Al zullen ze gezien het wedstrijdverloop tevreden zijn dat ze er nog ééntje uit de brand sleepten aan de Kehrweg.