Antwerp begon het best aan de partij en kwam ook op voorsprong via een knal van Oulare. Net voor de rust hingen de bordjes terug in evenwicht dankzij Angban. Een strafschop van Thelin besliste de partij en zo heeft Waasland-Beveren een belangrijke zege op zak!

Het vernieuwde Waasland-Beveren, zonder de vertrokken sterkhouders Seck én Morioka, mocht meteen vol aan de bak op de Bosuil. Bij Antwerp zat Siani nog op de bank, maar ook zonder de verdedigende middenvelder begon de thuisploeg het best aan de partij. Na een paar kleine kansjes voor Antwerp was het Oulare die op het kwartier een gevaarlijke kopbal in huis had. Thelin stond bij de hoekschop echter op de goede plaats geposteerd en kon het leer onschadelijk maken. Uitstel van executie, want luttele minuten later was het wél prijs voor Obbi Oulare. De boomlange spits haalde vanop afstand hard uit, doelman Roef zat er niet goed bij en zag de bal tegen de netten vliegen: 1-0!

Antwerp bleef de betere ploeg, maar ook Waasland-Beveren kreeg twee goede mogelijkheden, telkens via Boljevic. De rechter winger was er telkens dicht bij, maar faalde in de afwerking. Ei zo na bezorgden Limbombe en Haroun de 'Great Old' nog de dubbele voorsprong, maar ook hier ontbrak de efficiëntie nog een beetje. Net als iedereen dacht te gaan rusten bij een 1-0 stand, viel in de slotfase toch nog de gelijkmaker uit de lucht. Na een afgeblokte vrije trap, schilderde Jans het leer tot bij de vrijstaande Victorien Angban, al dan niet in buitenspelpositie, en die bracht de gelijkmaker alsnog op het scorebord.

Waasland-Beveren begon de tweede helft op dezelfde manier zoals het eindigde in de eerste helft: met een doelpunt. Bolat moest de doorgebroken Boljevic neerhalen in de zestien, Isaac Thelin twijfelde niet vanop de stip en bracht de stand op 1-2! Het stamnummer één aarzelde niet te lang om iets te doen aan de achterstand, maar zowel Owusu als Oulare raakten niet voorbij Roef. Nadien hielden de bezoekers de bal wat meer in de ploeg en zo konden de troepen van Sven Vermant wat meer het tempo bepalen. Antwerp raakte nog moeilijk in zijn spel, en mocht van geluk spreken dat de Waaslanders niet verder uitliepen via de uitstekende Ampomah en Boljevic. 

Ook het slotoffensief van de Great Old bleef wat uit, na een meer dan volwassen tweede helft van Waasland-Beveren. Hierdoor staan de bezoekers wat steviger in Play-Off 1, al blijft alles op een zakdoek bij elkaar liggen... 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De winnende treffer viel net na de rust. Thelin benutte een strafschop en daarmee was de toon van de tweede helft gezet. Antwerp raakte nog maar moeilijk in zijn spel, Waasland-Beveren speelde het volwassen uit en versierde ook nog een paar goede kansen.
de MAN
van de match
Ampomah was de beste man bij de bezoekers. Met zijn snelheid en acties, vooral in de tweede helft, een gesel voor de Antwerpse verdediging. Ook Boljevic deed het niet slecht op rechts, maar hij liet toch een paar uitstekende kansen liggen.
onze MENING
over de match
We kregen een leuke wedstrijd te zien, met twee ploegen die er vol voor gingen. Het spel ging goed op en neer, met kansen aan beide zijden. Uiteindelijk bleek Waasland-Beveren het meest efficiënt, ongetwijfeld een serieuze opsteker voor Vermant en co. Antwerp speelde nochtans een sterke eerste helft, maar wist daarin de wedstrijd niet definitief te beslechten.