AA Gent heeft op de 24ste speeldag een uitstekende zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. De Buffalo's versloegen de leider Club Brugge met 2-0.

Ivan Leko koos voor het spitsenduo Wesley-Jelle Vossen, Ivan Tomecak mocht opnieuw de rechterflank afdweilen. Geen verrassingen bij Gent, waar Mamadou Sylla wel weer als diepe spits mocht starten. Club is de autoritaire leider, maar gaf van bij de start die indruk niet. AA Gent probeerde de tegenstander meteen tegen de muur te zetten.

Vooral Samuel Kalu en zijn flitsende bewegingen vielen op. Na een kwartier kon Sylla op Gabulov af, maar Jordi Vanlerberghe -vervanger van de geblesseerde Saulo Decarli- kon hem voldoende storen. Even later was Sylla daar weer na een knappe beweging van Kalu. Hij zocht de kwieke Winger opnieuw in de zestien, zonder succes echt. Club reageerde enkel met wat schotjes van buiten de zestien, al was die van Jordy Clasie wel bijzonder mooi geprobeerd.

Club Brugge kwam beter uit de kleedkamer en kon de Buffalo?s enkele malen pijn doen. Het was echter Franko Andrijasevic die de ban brak voor de thuisploeg. Geen kans voor Gabulov bij diens rake kopbal. Leko voelde dat er snelheid ontbrak en bracht Abdoulaye Diaby en Emmanuel Dennis.

Yaremchuck werd echter gehaakt door Stefano Denswil, waardoor de bal op de stip ging. Samuel Gigot miste vanop elf meter, maar Kalu was net zoals de volledige wedstrijd al sneller dan de Brugse verdediging om binnen te tikken. 2-0 en een gespeelde wedstrijd, zo leek. Brandon Mechele haalde bijna een heerlijke assist uit zijn sloefen, maar Diaby kopte op Kalinic. De bezoekers kwamen echter niet meer in hun spel en gingen verdiend onderuit tegen de Buffalo's. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-0. Club was ietsje beter uit de kleedkamer gekomen, maar de goal van Andrijasevic zorgde voor de voorsprong van Gent. 
de MAN
van de match
Verstraete was dé man bij Gent. Op het fysiek sterke middenveld van Club was hij de heerser. Af en toe eens een folietje en een lange bal. Zeer stevig in de duels, zoals steeds. Met een staande ovatie mocht de oud-Bruggeling gaan rusten. Terecht.
onze MENING
over de match
Club kwam onherkenbaar in de Ghelamco Arena spelen. Geen machine zoals het soms kon zijn, maar eerder als een stugge ploeg zonder veel snelheid. Vossen en Denswil toonden dat ze in een mindere periode zitten. AA Gent deed het wel goed. Vanderhaeghe heeft van de Buffalo's een terechte Play-Off 1-kandidaat gemaakt. Ze winnen tien van hun vijftien matchen onder de nieuwe coach en zijn thuis onwrikbaar.