Drie eersteklasser speelden vandaag opnieuw een oefenmatch op stage. Anderlecht bleef steken op een scoreloos gelijkspel tegen Heerenveen. Genk verloor met 0-2 van een Duitse tweedeklasser en Antwerp had geen moeite met een ploeg uit de Spaanse vijfde klasse.

Gisteren kon Anderlecht nog drie keer scoren tegen Utrecht, maar ging het uiteindelijk wel met 3-4 onderuit. Vandaag had de ploeg van Vanhaezebrouck het tegen de Friese ex-club van Sven Kums lastiger voor doel. Anderlecht creëerde verschillende kansen, maar het ontbrak de Belgische landskampioen aan koelbloedigheid. Na 90 minuten stond de 0-0 nog op het scorebord in La Manga. 

Racing Genk, dat afgelopen zondag nog nipt met 1-2 verloor van Schalke 04, had het niet onder de markt tegen de Duitse tweedeklasser Arminia Bielefeld.

Bij de rust keek de ploeg van trainer Clement al tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft konden de verse krachten die score niet meer veranderen.

Voor Antwerp werd het wel een fijne namiddag. De Spaanse vijfdeklasser Torrevieja was geen partij voor de Belgische promovendus. Het werd 4-0 dankzij doelpunten van Faris Haroun, Matheus Borges en nieuwkomers Egor Nazaryna en Jonathan Pitroipa.

Opvallend: Laszlo Bölöni stuurde na de rust slechts tien spelers het veld op. Dat was een bewuste keuze van de coach. Het zorgde voor een beter evenwicht in de oefenpartij.