In La Manga heeft Anderlecht een vriendschappelijke wedstrijd verloren van FC Utrecht. Het werd 3-4. De Nederlanders stonden steeds voor, Club Brugge sloot zijn stage af met een zege.

Kerk scoorde voor rust, van de Streek maakte er kort na de pauze 0-2 van. Nadien mildere Teo vanop elf meter. Even na het uur kwam bij de Nederlanders ook Cyriel Dessers, ex-Lokeren, in de ploeg.

Hij zag ook in de laatste tien minuten nog vier goals vielen. Labyad en Ayoub scoorden voor Utrecht. Opnieuw Teodorczyk en Bruno, beiden invallers trouwens, zorgden voor de 3-4 eindstand.

Club Brugge sloot zijn stage af met een zege tegen Groningen. Vossen opende de score na een kwartier. Veldwijk maakte net na rust gelijk, maar een kwartier voor tijd besliste Vanaken de partij in het voordeel van blauwzwart met een knappe vrije trap. De wedstrijd was live te volgen via de facebookpagina van Club Brugge met commentaar van ex-speler Leo Van der Elst.

AA Gent ging met 1-3 onderuit tegen de Duitse tweedeklasser Union Berlijn. De Gentenaars gingen na een doelpunt van verdediger Anderson Esiti met een 1-0 voorsprong rusten, maar de tweede helft werd er eentje om snel te vergeten. De Duitsers scoorden nog drie keer.

Ook voor seizoensrevelatie Antwerp bleek een Duitse tweedeklasser te sterk. Tegen Heidenheim verloor The Great Old met 1-3, Jelle Van Damme zorgde voor het enige Belgische doelpunt.

KV Oostende won dan weer met een droge 2-0 van de Duitse tweedeklasser Erzgebirge Aue. Rocky Bushiri en Brecht Capon namen de doelpunten voor hun rekening bij KVO.