Eddy Cordier, de CEO van Zulte Waregem, heeft vrijdag in een open brief supporters, sponsors en medewerkers toegesproken. Cordier bedankt het Zulte Waregem-publiek om hun nadrukkelijke steun en belooft er alles aan te doen het seizoen op een positieve manier te beëindigen.

Zulte Waregem sloot het kalenderjaar dinsdag af met een 0-4 nederlaag tegen Charleroi en een gitzwarte reeks van 4 op 39. Rode lantaarn Eupen naderde intussen tot op 4 punten.

"Dat Essevee de winterstop zou ingaan met de veertiende plaats in de Jupiler Pro League hadden wij - het bestuur en de sportieve leiding - niet voorzien", opende Cordier. "Liever dan ons te wentelen in excuses of te pleiten voor verzachtende omstandigheden, is ieder van ons bewust van zijn verantwoordelijkheid. We hebben ons samen geëngageerd om te doen wat we moeten doen: we zullen dit team versterken en maken dat het zich verder kan ontwikkelen in de best mogelijke omstandigheden. Winnen doe je samen. En ook de rug rechten als het minder gaat, doe je als groep. Dat is Team Essevee."

"Dat jullie - supporters, partners, voetballiefhebbers - ondanks alle ontgoocheling de voorbije weken zo nadrukkelijk jullie steun hebben getoond, dat treft ons en we zijn elk van jullie daar ook ontzettend dankbaar voor", vervolgde de sterke man van Essevee. "Aan jullie support heeft het zeker niet gelegen. Ook dat maakt Team Essevee zo uniek en dat maakt dat wij ons in alle omstandigheden en met volle overgave blijven inzetten voor Zulte Waregem. De winterstop komt voor Essevee dus geen dag te vroeg. Kort na nieuwjaar - voor de winterstage - zullen we het resultaat voorstellen van het werk achter de schermen. We zullen er alles aan doen om de competitie 2017-18 op een positieve manier af te ronden."