Zulte Waregem gaat niet akkoord met de schikkingsvoorstellen die het parket van de KBVB woensdag deed aan Peter Olayinka en Sandy Walsh. Moeskroen daarentegen verzet zich niet tegen de schorsing van Nathan De Medina.

Olayinka werkte tijdens de thuiswedstrijd tegen Charleroi (0-4) zijn frustraties uit met een drieste tackle op de kuit van Charleroi-middenvelder Marco Ilaimaharitra, nadat hij in de fase daarvoor geen strafschop had gekregen. Voor de charge op Ilaimaharitra stuurde scheidsrechter Alexandre Boucaut Olayinka met rood van het veld. Het Bondsparket sprak woensdag een schorsing van vier speeldagen uit.

Essevee moest de partij van dinsdagavond met negen veldspelers volmaken. Eerder werd ook Sandy Walsh rechtstreeks uitgesloten, nadat hij aan de noodrem had getrokken. Walsh kreeg van het Bondsparket een schorsingsvoorstel van één speeldag.

Zulte Waregem kon niet leven met beide schikkingsvoorstellen en verschijnt vrijdagmiddag (14u) met beide spelers voor de Geschillencommissie, die dan de strafmaat in eerste aanleg bepaalt.

Moeskroen aanvaardde het strafvoorstel voor verdediger Nathan De Medina wel, die daardoor geschorst is voor de Henegouwse derby tegen Charleroi op 19 januari 2018. De Medina kreeg rood tegen Club Brugge na een duwfout in het strafschopgebied.