Standard en AA Gent hebben een punt overgehouden aan hun onderling duel. Beide ploegen kwamen niet tot scoren.

De wedstrijd begon uitstekend met vooral een gretig AA Gent. De bezoekers sprokkelden enkele kleine kansjes via Kalu en Bronn, maar een doelpunt volgde daar niet uit. Na tien minuten werd ook Standard wakker. Emond kraakte zijn schot en ook zijn kopbal trof geen doel.

De beste kans volgde halverwege de eerste helft. Ndongala ging op snelheid voorbij zijn tegenstander en schilderde zijn voorzet op het hoofd van de inlopende Orlando Sa. De spits knikte echter te centraal waardoor Kalinic met een voetreflex redding kon brengen. Aan de overkant waaide een afgeweken voorzet van Simon bijna richting de bovenhoek, maar Ochoa duwde in hoekschop.

Na de pauze verwaterde het spel. Ondanks de talrijke duels en foutieve passes kwamen beide ploegen toch nog dicht bij een doelpunt. Kubo en Sylla kwamen een teen te kort om de 0-1 binnen te duwen, terwijl het schot van Pocognoli voorlangs ging.

In de slotfase hield Kalinic zijn ploeg nog overeind. Lafais knalde van dichtbij naar de korte hoek, maar de doelman bracht uitstekend redding. Aan de overkant kopte Gigot de 0-1 tegen de netten, maar Laforge floot de fase af omwille van een overtreding, al was er niet veel aan de hand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het afgekeurde doelpunt van Gigot. In de slotfase kopte de verdediger AA Gent op voorsprong, maar scheidsrechter Laforge floot voor een overtreding. In de herhaling was echter amper een overtreding te bespeuren.
de MAN
van de match
Kalinic. De doelman had niet veel werk op te knappen, maar hield zijn ploeg toch tweemaal overeind met knappe reddingen.
onze MENING
over de match
Het gelijkspel is een correcte weergave van het spel. Er was in deze wedstrijd geen ploeg die er echt bovenuit stak.