Racing Genk heeft zich geplaatst voor de halve finales Croky Cup. Het schakelde Waasland-Beveren uit na strafschoppen. Na twee verlengingen stond het 3-3. Het is dus meteen een zege voor Genk na het ontslag van coach Stuivenberg.

In Brugge kon er vanavond niet gevoetbald worden door de hevige regen, maar ook in Genk was het zwaar voetballen op een kletsnatte grasmat. Toch greep Genk de bezoekers meteen bij de keel. Ruslan Malinovskyi draaide de bal na tien minuten hoog in doel. Drie minuten later stond het zelfs al 2-0. Leandro Trossard hoefde maar binnen te schuiven na dom balverlies van Angban.

Een dominant Genk leek over Waasland-Beveren te gaan walsen, maar het draaide anders uit. De eerste aanval van Waasland-Beveren leverde een doelpunt op, al was het eigenlijk een owngoal. Nastic kopte de bal richting zijn eigen doelman, die hem nog aanraakte en het doelpunt op zijn naam kreeg. Met een lobje zorgde Morioka nog net voor rust voor de gelijkmaker.

Na de koffie rolde de bal nog moeizamer in de modderpoel en leken we op verlengingen af te stevenen, maar de laatste minuten zorgden voor spektakel. In de 90e minuut kreeg verdediger Camacho zijn tweede geel en Malinovskyi profiteerde van de bijhorende vrijschop om te score. De buit leek binnen voor Genk, maar Waasland-Beveren weerde zich en Myny sleepte in de 96e minuut alsnog verlengingen uit de brand: 3-3.

Hoewel Waasland-Beveren het met tien man moest doen in de verlengingen, was het minstens de evenknie van Genk. Tot doelpunten kwam het niet, en er volgden dus strafschoppen. Zowel Olivier Myny als Victorien Angban misten hun penalty voor Waasland-Beveren, terwijl bij Genk Marcus Ingvartsen, Alejandro Pozuelo, Siebe Schrijvers en Ruslan Malinovskyi wel scoorden: 4-2.