Op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft Charleroi zijn goede reputatie nog maar eens onderstreept. De Zebra's wonnen met 1-3 bij Anderlecht in een match met 3 rode kaarten.

Op het kwartier spurtte Rezaei achter een diepe bal en Deschacht werkte de aanvaller met een por in de rug neer. De Iraniër zette zelf de elfmeter keihard om. De beste kans voor Anderlecht was een schuiver van Trebel, nipt naast. Even later werd de Fransman met een blessure naar de kant gehaald, Teodorczyk was zijn vervanger. Charleroi maakte zijn reputatie helemaal weer en acteerde vanuit een stevige organisatie. Benavente speelde Deschacht door de benen en die trok de Peruviaan naar de grond: zijn tweede gele kaart en rood. De bezoekers kregen vleugels met een mannetje meer en Rezaei kopte een voorzet van N'Ganga op de lat. Aan de overkant kwam Hanni vrij voor doel na een lange bal, maar hij trapte een gat in de lucht. Vlak voor de pauze ontsnapte Paars-wit nog twee keer aan de doodsteek. Benavente trapte oog in oog met Sels op de doelman en ook Tainmont knalde op de vuisten van de thuisgoalie.

Anderlecht begon met goede bedoelingen aan de tweede periode, maar een eigen doelpunt van Kums op het uur deed de boeken dicht. De voormalige Gouden Schoen tackelde Rezaei en werkte op die manier de bal wel heel erg ongelukkig in eigen doel. De thuisploeg kwam nooit meer in de match en na een voorzet van Marinos zette Benavente zelfs de 0-3 op het bord. Lukebakio, gehuurd van Anderlecht, mikte naar de verste hoek, maar Sels bracht redding. Onyekuru profiteerde nog van een aarzeling van Dessolei en redde de eer voor Anderlecht. De slotfase werd gekruid met twee rode kaarten. Invaller Baby pakte twee keer geel en ook Teodorczyk kreeg zijn tweede geel na een fopduik in de zestien. In de extra tijd trapte Lukebakio nog op de paal en zo bleef het 1-3.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De tweede gele kaart van Deschacht, waardoor Anderlecht al vroeg in de match met zijn tienen verder moest.
de MAN
van de match
Rezaei. Bijzonder sterk in de aanval bij Charleroi en betrokken bij 2 van de 3 goals.
onze MENING
over de match
Charleroi bevestigde zijn ijzersterke reputatie, zat na de rode kaart voor Deschacht op rozen en won verdiend.