KAA Gent heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van Kortrijk. Chevalier bracht de bezoekers op voorsprong, maar de Buffalos gingen er nog voor de rust op en over via Yaremchuk en Kubo.

Yves Vanderhaeghe nam op de 18e speeldag het met KAA Gent op tegen het KV Kortrijk van Glen De Boeck. De thuisploeg begon het beste aan de partij en zocht in het begin van de partij vooral het gevaar via de Kalu. Grote kansen werden er echter niet gecreƫerd. De eerste tegenstoot van de bezoekers was wel onmiddellijk raak. Ouali werd goed diep gestuurd en hij vond Chevalier aan de tweede paal die maar had binnen te tikken. Het antwoord van Gent liet dan wel niet lang op zich wachten. Amper drie minuten later kon Yaremchuk op aangeven van Gigot de gelijkmaker al voorbij Kaminski tikken.

Gent bleef ook na de gelijkmaker de betere ploeg. Kubo verraste Kaminski bijna met een trap van op zo een dertig meter, maar de doelman stopte de bal toch. Vervolgens kreeg Rougeaux nog een grote kans voor Kortrijk, de rechtsachter kon de bal echter niet binnen het kader trappen. Net voor het half uur zette Kubo de thuisploeg dan toch op voorsprong. De Japanner nam een moeilijke bal goed aan, waarna Yaremchuk hem alleen voor Kaminski zette. Kubo miste niet en zo kon Gent met een goed gevoel gaan rusten.

KV Kortrijk kwam wel goed uit de kleedkamers. De bezoekers namen het commando over van Gent en leken op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Maar op grote kansen was het toch wachten tot op het uur. Dan kreeg Perbet twee grote kansen op enkele minuten, maar de spits kon geen van beide binnen het kader krijgen. De kansen voor Kortrijk bleven daarna ook erg schaars, terwijl Gent zich beperkte tot verdedigen.

Ook het slotoffensief van de bezoekers bracht niet veel meer op. Chevalier kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker maar Kalinic duwde zijn poging over. De ruststand werd zo ook de einduitslag. Gent boekt alweer een belangrijke overwinning en nestelt zich nu in de top 6. Kortrijk komt niet van de voorlaatste plaats en zal moeten blijven vechten voor elk punt om uit de degradatiezone te komen. In de volgende ronde van de beker nemen beide teams het nog eens tegen elkaar op.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net voor het half uur beslist Kubo de partij in het voordeel van de thuisploeg.
de MAN
van de match
De Japanner Kubo speelde een prima eerste helft en maakte het winnende doelpunt voor de thuisploeg.
onze MENING
over de match
Kortrijk speelde een goede tweede helft, maar creƫerde uiteindelijk te weinig kansen om nog gelijk te komen met Gent.