15 Pro League clubs mochten vandaag het Pro League+ label 2017 in ontvangst nemen. Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

Opvolgers Pro League+ Awards

De labels zijn de opvolgers van de Pro League+ Awards, die de voorbije 3 seizoenen werden uitgereikt. "Omdat intussen het aantal clubs met een sterke communitywerking groeiden, werd besloten het concept van de Awards aan te passen om zo elke club met een sterke of groeiende communitywerking te kunnen belonen", aldus Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League.

Bijzondere vermelding KAA Gent en OHL

De evaluatie van de werkingen gebeurden door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2017. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies om hun communitywerking te ondersteunen. Hoewel de Pro League met de labels de nadruk wil leggen op de collectieve sterkte van de communitywerkingen van haar clubs, is er toch een bijzondere vermelding voor KAA Gent Foundation en OHL, die voor de jury de hoogst gewaardeerde werkingen hebben voor respectievelijk 1A (Jupiler Pro League) en 1B (Proximus League).

De 15 clubs die het Pro League+ label 2017 ontvangen zijn:

KAA Gent
Club Brugge
Waasland-Beveren
OHL
KV Mechelen
KRC Genk
KV Kortrijk
KVC Westerlo
Sporting Lokeren
KV Oostende
SK Lierse
Standard
Sporting de Charleroi
KSV Roeselare
R. Antwerp FC