De Geschillencommissie van de KBVB heeft dinsdag geen bijkomende sanctie meer opgelegd aan middenvelders Ahmed El Messaoudi (KV Mechelen) en Ruslan Malinovskyi (KRC Genk), die in hun onderlinge duel in de achtste finales van de Crocky Cup rechtstreeks uitgesloten werden.

In een tumultueuze eerste helft werd El Messsaoudi al na vijf minuten van het veld gestuurd, nadat hij de ontsnapte Thomas Buffel had neergehaald en zo een scoringskans had ontnomen. KV Mechelen, dat na verlengingen uit de Croky Cup werd geknikkerd, vond dat de defensieve middenvelder al genoeg was gestraft - hij speelde immers 115 minuten niet mee - en trok naar de Geschillencommissie. Met succes, ook dankzij het gunstige disciplinaire verleden van El Messaoudi, die nooit eerder een rode kaart kreeg.

Een halfuur later moest ook Genk met tien man voort na een opstootje tussen Hassane Bandé en Malinovskyi. Die laatste werd aangelopen door de Burkinees van Malinwa en stak daarop zijn voet uit. Bandé ging theatraal neer, waarop de Oekraïener van de Limburgers rood kreeg. "In tegenstelling tot het scheidsrechtersverslag is er geen sprake van een trap, maar eerder van een lichte tik met de voet. De fysieke integriteit van Bandé kwam nooit in gevaar", verklaarde de Geschillencommissie, die ook rekening hield met het blanco strafblad van Malinovskyi en de vroege uitsluiting. En zo kreeg Malinovskyi de vrijspraak.