De supporters van Waasland-Beveren mogen zich de trotse winnaar van de stadionactie 'Trap het af' noemen. Tijdens een heuse stappenclash streden ze gedurende één maand tegen Sporting Lokeren.

'Trap het af' was een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo's met steun van de Vlaamse overheid. Doel van de actie? De supporters zoveel mogelijk stappen laten zetten en aanzetten tot meer bewegen. Met meer dan 10 miljoen stappen mag Waasland-Beveren zich de trotse winnaar van de stappenderby noemen.

"Het is fantastisch om te merken dat we als club mensen op de been krijgen", zegt Valy Van de Merlen, community manager van Waasland-Beveren. "We zijn een voetbalclub, dus iedere overwinning is mooi, zowel naast als op het veld. Dat die overwinning tegen de buren van Lokeren is, smaakt natuurlijk extra zoet, dat zal ik niet ontkennen. De overwinning in de stappenclash mag echter geen eindpunt zijn. We blijven verdergaan op dit elan, we blijven bewegen en werken aan een goede gezondheid."

De deelnemers aan de stappenderby hielden een online stappendagboek bij op www.10000stappen.be. Via de stappentool bewandelden ze virtueel een route doorheen de voetbalgeschiedenis van hun club. Zo eindigde Lokeren in het Estadio da Luz, waar het in 1982 aantrad tegen Benfica. Waasland-Beveren trotseerde één mijlpaal meer en eindigde in Bulgarije in het Vasil Levski National Stadium. In 2004 speelde SK Beveren daar in de UEFA Cup tegen Levski Sofia.

Tijdens hun volgende thuiswedstrijd - voor Waasland-Beveren is dat op 25 november tegen Charleroi en voor Lokeren op 2 december tegen Anderlecht - organiseren beide Wase clubs een prijsuitreiking voor de supporters die meestapten. Zij maken kans op wedstrijdtickets, gesigneerde voetbalshirts, allerlei fanmateriaal en leuke gadgets.