De Geschillencommissie van de KBVB heeft twee speeldagen schorsing, waarvan één effectief, en een boete van 800 euro opgelegd aan Oostende-spelers Brecht Capon en Kevin Vandendriessche. Antwerp moet een disciplinaire boete van 2.000 euro betalen, nadat supporters van de Great Old in Charleroi-doelpuntenmaker Cristian Benavente hadden bekogeld. Rob Schoofs en KV Mechelen vingen dan weer bot bij de Commissie.

Met die uitspraak van de Geschillencommissie haalt Oostende deels hun gram. Het Bondsparket had maandag immers drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) gevorderd tegen Brecht Capon voor zijn trap tegen de knie van Paul-José Mpoku in de doelpuntenloze match tegen Standard. KV Oostende weigerde dat schikkingsvoorstel en pleitte voor een speeldag effectieve schorsing minder. Het pleidooi van de kustboys werd gehoord.

Ook Kevin Vandendriessche pakte tegen de Rouches een rode kaart, nadat hij de ontsnapte Dieumerci Ndongola langs achteren onderuit tackelde. Het Bondsparket wilde twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel voor die sanctie. Hoewel KVO pleitte voor enkel een voorwaardelijke speeldag schorsing, bestendigde de Geschillencommissie het schikkingsvoorstel van het Bondsparket.

Vandendriessche en Capon zijn daardoor beiden geschorst voor de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen (25/11). Oostende kan nog in beroep gaan tegen beide uitspraken.

2.000 euro boete voor Antwerp

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (1-3) op 5 november werd Cristian Benavente na zijn tweede doelpunt bekogeld met bekers, muntstukken en aanstekers. De Peruviaanse aanvaller van de Carolo's vierde zijn treffer voor het supportersvak van de Great Old en kreeg daarbij zelfs een leeg rookbomblik tegen het hoofd.

"Antwerp brengt geen pertinente argumenten aan die de verslagen van de scheidsrechter en de Match Delegate (Léon Schelings) in twijfel kunnen trekken omtrent dit ontoelaatbaar gedrag. Dat de spelers van Charleroi voor de ultra's van Antwerp gingen juichen, was niet moedwillig noch provocerend", oordeelde de Geschillencommissie. "Het gooien van voorwerpen op het terrein in de nabijheid van spelers en scheidsrechters is absoluut uit den boze, vooral wanneer dat de fysieke integriteit van betrokkenen in gevaar brengt."

"De inbreuk wordt door Antwerp niet betwist. De talrijke inspanningen die de club onderneemt om dergelijke incidenten te vermijden zijn bewonderenswaardig, maar dat doet niets af aan de ten laste gelegde inbreuk." De Geschillencommissie bevestigt zo de vordering van het Bondsparket, dat op 9 november een boete van 2.000 euro had gevorderd. Antwerp kan beroep aantekenen tegen de beslissing.

Schoofs en KV Mechelen vangen bot

De Geschillencommissie legde drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en een boete van 1.200 euro opgelegd aan Rob Schoofs. De middenvelder van KV Mechelen werd op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten voor een zware tackle op de enkel van Charleroi-speler Dodi Lukebakio.

De Geschillencommissie volgt met die uitspraak de strafvordering van het Bondsparket. Tenzij Malinwa in beroep gaat, is Schoofs geschorst voor de derby op het veld van Antwerp (25/11) en de thuismatch tegen KRC Genk (29/11) in de Croky Cup.

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>