Op de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League heeft Charleroi op eigen veld met 2-1 gewonnen van Gent. Charleroi kwam via Benavente op een dubbele voorsprong, maar op twintig minuten van het einde bracht Kubo de Oost-Vlamingen weer in de wedstrijd. Opvallend was dat uitploeg Gent tot twee maal toe geen strafschop kreeg van scheidsrechter Delferière, tot grote woede van Gent-trainer Vanderhaeghe.

Het was uitploeg Gent dat het best begon aan de wedstrijd. Het bracht verzorgd combinatiespel, zonder grote kansen bij elkaar te voetballen. Na vijf minuten spelen werd de Japanner Kubo in het strafschopgebied aangetikt door Dessoleil. Na consultatie van de videoref besliste Delferière om Gent geen penalty toe te kennen. De jongens van Charleroi-coach Mazzu kwamen nadien beter in de match. Via Benavente en Baby wisten de Carolo's voor dreiging te zorgen. 


In het laatste kwart van de eerste helft ging het wedstrijdtempo liggen. Het leek erop dat we zouden gaan rusten met een 0-0 gelijkspel. Dit was echter buiten de vinnige Benavente gerekend. Kubo leed balverlies op eigen helft, waarna Rezaei de jonge Peruviaan het laantje in stuurde. Die laatste twijfelde niet en bracht Charleroi op slag van rust op voorsprong. Ruststand: 1-0 in het voordeel van Charleroi.

Na de rust was het andermaal Charleroi dat de wet dicteerde. Het liep niet aan Gentse kan, wat heel wat frustratie veroorzaakte bij haar spelers. Na een kwartier spelen in de tweede periode kon de thuisploeg nog eens counteren. Baby snelde voorbij alles en iedereen en tikte het leer tot bij diepe spits Rezaei, die vervolgens op de paal knalde. Een wakkere Benavente was goed gevolgd en legde de dubbele voorsprong in het mandje. 

We moesten niet lang wachten op een reactie langs de kant van Gent. De bal belandde in de voeten van Kubo, die zich knap vrij kapte en heerlijk in de verste hoek binnenschoot. Met nog twintig minuten te spelen, zetten de Buffalo's alles op alles om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen. Het werd uiteindelijk nog warm voor het doel van Charleroi, zeker toen Baby de bal onvrijwillig tegen de arm kreeg op de rand van de eigen zestienmeter. Ref Delferière floot ook hier niet voor een strafschop. Eindstand: 2-1 in het voordeel van Charleroi.

Zo schuiven de Zebra's op naar een voorlopige tweede plaats in het klassement. Uitploeg Gent moet met lege handen naar huis en blijft hangen in de rechterkolom van de rangschikking.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-1 van de Japanner Kubo bracht uitploeg Gent terug in de wedstrijd, waardoor we nog een spannende twintig laatste minuten voorgeschoteld kregen.
de MAN
van de match
Benavente was met twee doelpunten de onbetwiste man van de match.
onze MENING
over de match
Het was een mooie wedstrijd met veel overgave en duels. Thuisploeg Charleroi haalde het uiteindelijk van een verdienstelijk, maar ongelukkig Gent.