In een open wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen heeft Waasland-Beveren met 2-5 gewonnen bij Zulte Waregem. Isaac Kiese Thelin scoorde vier keer.

Thelin opende na zeven minuten de score na alweer een assist van Ryota Morioka. De thuisploeg was nochtans als beste aan de wedstrijd begonnen. Het bleek het sein voor een dolle fase, want tien minuten later trapte Brian Hamalainen een penalty tegen de netten. De verdiende 1-1 bleef niet lang staan, want amper enkele minuten later maakte opnieuw Thelin met een acrobatische move er alweer 1-2 van. Essevee pakte alweer te veel tegengoals op een simpele wijze achterin.

Nog voor de thuisploeg de tijd kreeg om de tweede helft goed in te zetten, was de Zweedse huurling van RSC Anderlecht al zijn derde aan het vieren. Dit keer was het Marvin Baudry, die deze week nog een nieuw contract ontving bij Zulte Waregem, die in de fout ging.  Nill De Pauw maakte het met een gelukje nog spannend, maar de 2-3 bleek een zalving voor Zulte Waregem.

Nicola Leali was dit keer blunderaar van dienst achterin, waardoor Nana Ampomah de 2-4 kon scoren. De kelk moest tot de bodem geleegd worden, want nogmaals Thelin trapte binnen na een heerlijke dribbel van Aleksander Boljevic. Zijn vierde van de avond en zevende in zes wedstrijden bezorgt Francky Dury en de zijnen koppijn. Essevee zakt na drie nederlagen op rij weg uit de plaatsen voor Play-Off 1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-2 zorgde ervoor dat de West-Vlaamse kopjes langzamerhand naar beneden gingen hangen. Het zelfvertrouwen is zoek, vooral achterin bleek alle vertrouwen weg te zijn.
de MAN
van de match
Tja, wie anders dan Thelin? Terwijl Anderlecht in eigen huis verliest, viert Thelin liefst vier doelpunten op verplaatsing bij een Play-Off 1-kandidaat. Hij was oppermachtig en lijkt een andere voetballer bij Waasland-Beveren.
onze MENING
over de match
Zulte Waregem heeft het ook aan zichzelf te danken, deze nederlaag. Te veel defensieve problemen zorgden voor deze pijnlijke nederlaag. Waasland-Beveren swingde als eerder dit seizoen en wordt daar nu ten volle voor beloond. Thelin is mogelijks een topschutterkandidaat, Morioka een kandidaat voor de Pro Assist Century 21.