Genk heeft Anderlecht verrast door de drie punten te pakken op het veld van paars-wit. De enige goal kwam op naam van Aidoo. Het is voor de ploeg van Stuivenberg nog maar de derde zege van het seizoen. Voor Vanhaezebrouck is het na de pandoering tegen PSG de tweede nederlaag op rij.

Albert Stuivenberg had een duidelijke opdracht gekregen van zijn bestuur. Hij moest winnen. Op het veld van Anderlecht leek dat geen makkelijke opgave te worden, maar paars-wit hielp de bezoekers een handje. De thuisploeg leek moe na het CL-uitstapje en voetbalde slap.

Genk zette hoog druk, maar grote kansen bleven uit. De keerzijde van de medaille was wel dat het verdedigend nogal slordig was. De bezoekers verloren vaak de bal en Anderlecht kon zo bijna een paar keer tegenprikken, maar Teodorczyk oogde allesbehalve sterk. De Poolse spits toonde zijn frustratie door gemeen na te trappen en mocht blij zijn dat hij maar geel kreeg.

Anderlecht begon snediger na de pauze. Een schot van Onyekuru spatte uiteen op de paal. Colley wou wegwerken, maar schakelde bijna zijn eigen doelman uit. Hij mikte opnieuw op het doelhout. Aan de overkant was het vijf minuten later wel bingo. Anderlecht verloor de kleine Aidoo uit het oog bij een hoekschop van Schrijvers. Hij glipte weg uit de rug van Appiah en kopte binnen.

Daarna kropen de bezoekers achteruit. Paars-wit trok naar voren, maar in de zone van de waarheid liep het telkens fout. Harbaoui wrong de grootste kans op de gelijkmaker de nek om. Hij schoot vanaf twee meter recht op Vukovic. Na vijf minuten toegevoegde tijd mocht Genk dan eindelijk nog eens vieren. Stuivenberg blijft voorlopig in het zadel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Anderlecht kwam scherp uit de kleedkamer, maar kon de score niet openen. De bal spatte in minuut 46 twee keer na elkaar uiteen op de paal. Als de thuisploeg hier scoort, ziet de match er helemaal anders uit. 
de MAN
van de match
Aidoo scoorde de enige treffer, maar speelde voor het overige een belabberde wedstrijd. De hardwerkende Mata, Schrijvers, Berge en Samatta mogen de trofee deze week in drieën breken.
onze MENING
over de match
Het zijn drie broodnodige punten voor Genk en vooral voor trainer Stuivenberg. Genk springt zo plots naar plaats 9. Bij Anderlecht lijkt het effect van Hein Vanhaezebrouck al uitgewerkt.