Club Brugge heeft geen steek laten vallen tegen Antwerp, het won met 1-0. Decarli maakte voor de rust het enige doelpunt. Antwerp maakte in het slot nog een vuist, maar kwam niet tot scoren.

In een zinderend Jan Breydelstadion begonnen Club Brugge en Antwerp aan hun elfde competitiewedstrijd. Coryn ging al snel zijn kans uit de tweede lijn, maar Horvath kende geen probleem met diens schotje. Club Brugge monopoliseerde de bal en domineerde de wedstrijd, zonder grote kansen weliswaar. Na tien minuten vond Vormer Wesley, die voorlangs kopte. Antwerpen stond goed en Club Brugge had het moeilijk om echte openingen te vinden. 


Op het kwartier mocht Vormer een vrije trap nemen. Hij draaide hem een metertje over doel. Vormer bleef goede voorzetten versturen. Ditmaal kon Dennis koppen, maar ook hij kopte ver naast. Diezelfde Dennis werd door Denswil voor doel afgezonderd. Vanuit een scherpe hoek kreeg Dennis de bal niet meer voorbij Bolat. Tien minuten voor rust viel een afvallende bal voor de voeten van De Bock. Zijn schot week af en verraste zo Bolat. Corryn bracht nog redding voor de lijn, maar Decarli was goed gevolgd en trapte Club Brugge op voorsprong. 

Na het doelpunt behield Club Brugge zijn overwicht. Antwerp had foutjes nodig en dat leverde gele kaarten op voor Hairemans, Corryn, Rodrigues en Oularé. Bij Club Brugge kreeg doelpuntenmaker Decarli een geel karton. Gevaar kwam er niet meer. 1-0 was een logische ruststand. 

De tweede helft begon veelbelovend. Vormer vond Wesley vrijstaand voor doel. De bonkige spits kopte onbegrijpelijk over doel. Aan de overzijde schilderde Hairemans het leer op het hoofd van Haroun, maar ook hij kon de bal niet laag houden. Even later ging Mechele zijn kans vanop afstand. Zijn schot ging hoog over doel van Bolat. 

Bij Antwerp kwam Yatabaré in de ploeg. Hij liet zich meteen opvallen met een schot richting winkelhaak, maar Horvath was bij de pinken en pakte zonder problemen. Even later liet diezelfde Yatabaré zich opnieuw opmerken. Hij kwam er met gestrekt been in bij Nakamba en kwam goed weg met slechts een gele kaart. Antwerp probeerde het tempo op te voeren, maar Club Brugge bleef makkelijk overeind. 

Een kwartier voor tijd nam Hairemans een bal vol op de slof. Zijn volley zoefde een meter over en naast. Even later kon Haroun afdrukken. Ditmaal moest Horvath snel naar de grond om de nul op het bord te houden. Horvath moest nog eens alles uit de kast halen om een buffelstoot van Oularé uit zijn winkelhaak te halen. Haroun werd nog afgezonderd voor doel, maar had teveel tijd nodig, waardoor Denswil en Mechele konden opkuisen. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Tien minuten voor affluiten krijgt Antwerp twee kansen via Haroun en Oularé, maar beiden zien hun poging gekeerd worden door Horvath. 
de MAN
van de match
Als altijd ging Vormer voorop in de strijd op het middenveld. De Brugse werkmier verdeelde het spel en zorgde met enkele goede voorzetten voor veel dreiging.
onze MENING
over de match
Club Brugge controleerde 75 minuten lang de wedstrijd. Enkel in het laatste kwartier zorgde Antwerp voor gevaar, maar toonde zich niet efficiënt genoeg om aanspraak te maken op een punt.