In een teleurstellende eerste helft viel er weinig te beleven, maar na de pauze vielen er wél wat doelkansen te noteren. AA Gent kwam op voorsprong op het uur via Simon, maar Kage maakte gelijk met een knappe volley! Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en zo eindigde de partij op 1-1.

Yves Vanderhaeghe miste vorige week zijn debuut bij AA Gent niet en wilde die lijn maar al te graag doortrekken op het veld van zijn ex-ploeg KV Kortrijk. Daar liep voor de gelegenheid ene Jérémy Perbet in de spits, die ook tegen zijn voormalige werkgever mocht aantreden. Beide ploegen hadden een overwinning nodig om wat te kunnen klimmen in het klassement, maar de wil om te winnen ontbrak toch wat in de openingsfase. Buiten een plaatsbal van Simon, die net voorlangs ging, viel er aan weerszijden maar weinig doelgevaar te noteren.

Gent had het meeste balbezit en kreeg op het half uur een eerste uitstekende mogelijkheid. Verdediger Bronn kwam goed ingelopen op een hoekschop, maar zag zijn kopbal net over de kooi van Kaminski vliegen. Kortrijk was helemaal nergens, maar toch kreeg het in de slotfase van de eerste helft nog twee geweldige kansen. Eerst kon Perbet, na een goede pass van Chevalier, niet afwerken. Luttele minuten later werd een kopbal van Kovacevic van de lijn gekeerd en ook de herneming van D'Haene leverde niets op. Na een teleurstellende eerste helft gingen we rusten bij een zoutloze 0-0 stand.

De tweede helft kon enkel voor verbetering zorgen en op het uur kregen we ook een eerste doelpunt voorgeschoteld. Gigot zag Moses Simon voor doel opduiken en die knalde ijzig kalm en overhoeks de 0-1 tegen de netten. Anastasiou gooide met Kage dan maar een extra wapen in de strijd en die was bij zijn eerste balboets meteen beslissend. Een verre crossbal van Chevalier werd door Herve Kage in één tijd in de verste winkelhaak binnengekegeld: 1-1! Kortrijk had plots bloed geroken en opnieuw via Kage en Chevalier kwamen de Kerels ei zo na nog op voorsprong. 

De Buffalo's werden opnieuw wakkergeschud door de kansen aan de overkant en gingen in het slotkwartier toch nog op zoek naar de zege. Man van de match Simon en Gigot kwamen dicht bij een doelpunt, maar kenden geen succes bij de afwerking. In de laatste vijf minuten kreeg AA Gent zelfs nog twee reuzekansen op de 1-2, maar zowel Milicevic als de ingevallen Sylla vergaten het af te maken. Zo zat het venijn nog bijna in de staart, maar bleef de 1-1 toch op het bord staan. Een gelijkspel waar geen van beiden iets mee opschiet....

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-1 van Herve Kage zorgde voor de laatste score-wijziging in deze partij... En wat voor één! Een volley die in de verste winkelhaak belandde! Kage heeft zijn invalbeurt in elk geval niet gemist....
de MAN
van de match
Ongetwijfeld Moses Simon. Auteur van het Gentse doelpunt en de enige Gentenaar in het aanvallende compartiment die constant voor gevaar zorgde. Sterke wedstrijd van de Nigeriaan!
onze MENING
over de match
Zo flauw de eerste helft was, zo aangenaam was het laatste half uur van de tweede helft. Twee knappe doelpunten, en een resem aan kansen. Kortrijk was gevaarlijk net voor de rust én meteen na de gelijkmaker en had daar meer uit kunnen puren. Maar het was toch vooral Gent dat eigenlijk aanspraak mocht maken op de overwinning. In het slotkwartier kregen de Buffalo's kansen genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen, maar de afwerking ontbrak. Allicht hebben we twee ploegen die niet hadden getekend voor een punt, want daar kunnen ze bijzonder weinig mee aanvangen...