Op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League heeft Standard met 1-3 gewonnen op het veld van Moeskroen. Beide ploegen namen één speelhelft voor hun rekening. Moeskroen de eerste, Standard de tweede helft. Doelpunten werden gescoord door Locigno (e.d.), Amallah, Orlando Sa en Edmilson. Zo boekte Standard na elf speeldagen zijn eerste uitzege van deze reguliere competitie.

Het was uitploeg Standard dat het best begon aan de eerste helft. Na amper twee minuten spelen knalde Standard-spits Orlando Sa het leer al tegen de paal. Niet veel later was het dan toch de thuisploeg dat het commando overnam. Zowel Locigno als Awoniyi kregen de bal echter niet voorbij een wakkere Ochoa.

Hoe verder de eerste helft vorderde, hoe verder de Rouches wegzakten. De mannen van trainer Rednic waren stukken feller in de duels en voetbalden enkele grote kansen bij elkaar, zonder te kunnen scoren. Na een dik half uur kwam Standard dan toch opnieuw opzetten en wist het een hoekschop te versieren. De corner van Mpoku verdween uiteindelijk via de arm van Moeskroen-verdediger Locigno in het doel van Bailly. Zo kwamen de Luikenaars tegen de gang van het spel in op voorsprong. Ruststand: 0-1 in het voordeel van Standard.

Al snel in de tweede periode kwam Moeskroen langszij. De hoekschop van Govea belandde in de voeten van de ingevallen Amallah, die niet twijfelde en de 1-1 tegen de netten schoot. Standard was niet onder de indruk en kwam beter in de wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen gooide Marin de bal voor het Moeskroense doel. Orlando Sa kreeg zijn hoofd nog net op tijd tegen het leer en knikte de 1-2 in doel.

De thuisploeg zette nog alles op alles om de gelijkmaker uit de brand te slepen, maar vergat op bepaalde momenten te blijven voetballen. Diep in de blessuretijd ging gelegenheidskapitein Edmilson nog op wandel door de Moeskroense defensie. Een ongelukkige Locigno haalde de Braziliaanse Belg neer in de eigen zestien, ref Delferière floot een strafschop. De Standard-aanvaller ging zelf achter de bal staan en knalde de 1-3 eindstand voorbij Bailly. Eindstand: 1-3 in het voordeel van Standard.

Zo won Standard voor het eerst een uitwedstrijd in de reguliere competitie. Moeskroen bleef achter met lege handen, ondanks een sterke eerste periode.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 0-1 voor de uitploeg was een kantelpunt in de wedstrijd. Standard kwam er tot dan toe niet aan te pas, maar putte kracht uit dit doelpunt en won uiteindelijk de wedstrijd.
de MAN
van de match
Gelegenheidskapitein Mpoku leidde zijn ploeg op het veld naar de overwinning met zijn uitstraling en rust aan de bal.
onze MENING
over de match
Het was een mooie derby, met veel doelpunten. Iedere ploeg nam één helft voor zijn rekening, maar het was uitploeg Standard dat met de overwinning ging lopen.