Met Club Brugge - Antwerp staat zondagnamiddag (14u30) een duel tussen de nummers één en drie uit de Jupiler Pro League op het programma. Om 18u00 ontvangt landskampioen Anderlecht het sukkelende Genk op de elfde speeldag in de hoogste afdeling.

Met 27 op 30 wacht Club Brugge Antwerp vol vertrouwen op in het Jan Breydelstadion. De troepen van Laszlo Bölöni staan verrassend op de derde plaats na hun 3-0 zege tegen Zulte Waregem. Obbi Oulare, matchwinnaar tegen Essevee met een doelpunt en een afgedwongen owngoal, keert terug naar de club waarvoor hij zijn profdebuut maakte.

Na de 0-4 nederlaag tegen PSG in de Champions League kijkt Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck uit naar de komst van zijn ex-club Genk. Paars-wit, vijfde in de stand, krijgt een in een crisissfeer verkerend team over de vloer. De Limburgers hangen in de middenmoot en na enkele teleurstellende resultaten, vorige week 1-1 tegen Moeskroen, neemt de druk op de schouders van Albert Stuivenberg toe. Een uitmatch tegen Anderlecht en enkele dagen later het bezoek van Club Brugge zijn in deze omstandigheden dan ook geen geschenken.

Excel Moeskroen en Standard openen vrijdagavond (20u30) op Le Canonnier de speeldag. De Henegouwers staan verrassend op de vierde plaats en scoorden op elke speeldag minstens één keer. De Rouches zijn pas negende, al kan Ricardo Sa Pinto vrijer ademhalen na de 3-1 thuiszege tegen KV Kortrijk.

Zaterdag om 18u00 gaat Charleroi, de nummer twee in de stand, op bezoek bij Lokeren. Twee uur later staat met Eupen - KV Mechelen een duel in de onderste regionen op het programma en speelt rode lantaarn KV Oostende op Stayen tegen STVV. Sinds deze week weet Adnan Custovic, die overnam van Yves Vanderhaeghe, dat hij aanblijft als coach van de kustploeg. Vanderhaeghe, intussen coach van AA Gent, trekt een week na zijn debuutmatch (2-0 zege tegen Waasland-Beveren) naar zijn ex-club KV Kortrijk. De Kortrijkzanen konden al zeven wedstrijden op een rij niet meer winnen. De aftrap is om 20u30 voorzien in het Gulden Sporenstadion.

Zulte Waregem en Waasland-Beveren sluiten zondag om 20u00 de elfde speeldag af.