Kortrijk kwam op voorsprong in Luik, maar Standard herstelde snel en had de wedstrijd al bij rust op zak. Grootste wapenfeit na de pauze was een bizar strafschop/schwalbe incident met de videoref als scherprechter.

Geen Bokadi bij de thuisploeg wegens blessure en dus kon Marin nog eens starten. Vooraan was ook Orlando Sa terug. Cavanda stond voor het eerst aan de aftrap. Bij Kortrijk maakte Azouni zijn debuut als verdedigende middenvelder.

En de nieuwkomer liet zich ook meteen opmerken. Na een begin met steriele druk van de thuisploeg was de eerste tegenprik van de bezoekers meteen raak. Azouni zette D'Haene op weg naar Ochoa en die liet de Mexicaan geen schijn van een kans. Amper twee minuten later was het alweer gelijk. Een voorzet vanop links werd door Makarenko op de eigen paal gekopt. De bal belandde in de voeten van Edmilson die meteen vol uithaalde: 1-1.

Halfweg de eerste helft stonden de Rouches zelfs op voorsprong. Edmilson verstuurde een telegeleide pas die perfect Mpoku bereikte. Een simpele tik tot bij Sa volgde en de Portugees legde feilloos binnen. Bijna maakte hij even later ook de 3-1, maar Kaminski was net op tijd terug om een te korte terugspeelbal van Rougeaux onschadelijk te maken en zo Sa van een tweede goal te houden. Nog in de eerste helft viel Kortrijk met tien, toen Azouni te fel inging op Edmilson en rood kreeg. Net voor de rust was de wedstrijd helemaal beslist toen Agbo de bal recupereerde en Sa naar Kaminiski stuurde. Deze keer won de aanvaller van de doelman en stond het echt 3-1.

Weinig animo in de tweede helft tot Standard een strafschop kreeg. Of leek te krijgen. Want na ingrijpen van de videoref vond ref Wouters het een schwalbe van Pocognoli. die een tweede gele kaart kreeg. De wedstrijd ging verder met tien tegen tien.

Aan het spelbeeld veranderde het niet veel meer. Standard hield de voorsprong makkelijk vast en laat in het klassement Kortrijk achter met negen punten. Zelf heeft het er nu twaalf.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De tweede goal van de thuisploeg was er één om in te lijsten. Drie spelers en evenveel baltoetsen zorgden voor de knappe 2-1 van Sa.
de MAN
van de match
Edmilson. Beslissend toen zijn ploeg achter kwam. Scoorde eerst zelf de gelijkmaker en leidde dan de 2-1 in met een prachtige lange pas op Mpoku. 
onze MENING
over de match
Standard leek een moeilijke namiddag tegemoet te gaan na de achterstand maar trok alles recht voor rust. Met Edmilson, Mpoku, Carlinhos, Marin en Sa hadden ze dan ook wel heel wat aanvallend potentieel in de basis. Al moet ook gezegd dat Kortrijk het de thuisploeg niet echt moeilijk maakte.