AA Gent heeft onder kersvers trainer Yves Vanderhaeghe de drie punten thuis gehouden. De match tegen Waasland-Beveren zat lang op slot maar in het laatste kwart vond Kalu twee keer de weg naar doel: 2-0.

De invloed van Vanderhaeghe was meteen te zien in de opstelling van zijn ploeg. Spits Roman Yaremchuk stond voor het eerst in de basis, net als Dylan Bronn. Ook de onverzettelijkheid van de coach straalde af op zijn ploeg die scherp aan de match begon. Op het randje soms, dat voelden de enkels van Morioka, maar er niet over.

Gent had overwicht en dat leverde enkele halve en twee grote kansen op. Kubo kon na een goede voorzet van Yaremchuk zijn schot niet laag houden en de Oekraïner zag zijn kopbal knap gekeerd door Roef. Waasland-Beveren speelde wel goed mee maar kon Kalinic niet op de proef stellen en dus bleef het 0-0 tot aan de rust.

Na de rust meer van hetzelfde. Gent had licht overwicht maar raakte moeilijk door de defensie van de bezoekers. En wanneer dat toch eens lukte vond Yaremchuk - die een aardige match speelde - opnieuw Roef op zijn weg. Waasland-Beveren kwam maar zelden in de buurt van Kalinic, maar Seck kreeg toch een huizenhoge kans. Hij kopte ze over.

Het was dan ook wachten op een flits om de match open te breken en die kwam er. Het was Simon die de verdediging van de bezoekers ontgrendelde en invaller Kalu de 1-0 liet scoren. Waasland-Beveren moest reageren maar slaagde daar niet in. Toen Kalu zijn tweede doelpunt scoorde en Camacho ook nog eens rood kreeg, was de match beslist. Voor Clement en co opnieuw een nederlaag tegen een ploeg met een nieuwe trainer.

Voor Vanderhaeghe werd het een mooi debuut bi de Buffalo's. Het spel was dan nog niet helemaal top, de drie punten meten Gent het nodige vertrouwen geven voor de toekomst.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De flits van Moses Simon. Hij ontgrendelde de defensie van Waasland-Beveren en liet Kalu de score openen.
de MAN
van de match
Roef kwam lang in aanmerking en ook Simon was kandidaat na zijn mooie actie bij de openingsgoal. Maar een invaller die twee keer scoort, daar kunnen we niet omheen. Kalu is dus onze MAN van de match.
onze MENING
over de match
Gent boekte een verdiende zege tegen een stevig Waasland-Beveren. De bezoekers speelden goed in de organisatie maar waren aanvallend onmondig. Vanderhaeghe mag tevreden zijn met zijn debuut al kan het spel van de Buffalo's wel nog wat sneller en attractiever.