Charleroi is er niet in geslaafd te winnen tegen Eupen. Het kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Baby bracht Charleroi tweemaal op voorsprong. Leye en Ocansey zorgden voor het gelijkspel. Eupen geeft de rode lantaarn voorlopig door aan Oostende, dat morgen Club Brugge ontvangt.

Met Eupen kreeg Charleroi de hekkensluiter op bezoek in het Stade Du Pays. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. Baby kreeg al snel de handen op elkaar met enkele fraaie bewegingen. Diandy zorgde voor het eerste doelgevaar, maar zijn schot ging ver naast en over het doel van Van Crombrugge. Eupen was zeker niet de mindere van de thuisploeg en kon geleidelijk aan opschuiven.

Beide ploegen voetbalden iets te slordig om elkaar uit verband te spelen, waardoor grote kansen uitbleven. Op het half uur nam Verdier een afvallende bal op de slof. Zijn poging ging hoog over. Aan de overzijde liet Rezaei zien dat hij ver kan inwerpen. Fall kopte de inworp door tot bij Baby, die de bal in de kluts voorbij Van Crombrugge in doel werkte.

Eupen reageerde meteen. Wague zette zich door tot in het strafschopgebied. Hij werd aangetikt door Martos. Strafschop oordeelde Dierick. Leye zette zich achter de bal en joeg de gelijkmaker hoog in het dak van het doel binnen. Charleroi moest even bekomen van de snelle gelijkmaker en was niet meer in staat om voor de rust te reageren. 1-1 was een logische ruststand.

De tweede helft begon opnieuw met een uitgebreide studieronde. Eupen eiste de bal op, maar voetbalde te traag om het balbezit om te zetten in doelkansen. Bij Charleroi greep Mazzu in. Hij bracht met Bedia en Lukebakio al snel twee aanvallende krachten. Bedia zette zich meteen goed voor, maar koos dan voor de moeilijke keuze. Benavente kopte over. Ook Lukebakio liet zich al snel opmerken. Hij kapte naar binnen en schoot over.

Charleroi kwam opzetten. Nurio ging zijn kans uit de tweede lijn. Van Crombrugge werkte zijn voorzet-schot in hoekschop. Ook de thuissupporters geloofden terug in een overwinning en gingen vol achter hun ploeg staan. Met nog twintig minuten op de klok kon Baby alleen op Van Crombrugge af. De sluitpost van Eupen trok aan het langste eind. Een minuut later was het wel raak. Alweer Baby zorgde na een knappe actie voor de 2-1.

Charleroi haalde de voet van het gaspedaal. Eupen had even tijd nodig om zich te herstellen. Vijf minuten voor affluiten ging Luis Garcia zijn kans uit de tweede lijn. Zijn schot week af op Nurio. Met een beenveeg kon Penneteau de 2-2 uit zijn doel houden. Even later was het dan toch raak. Leye bracht een afvallende bal terug voor doel, waar Ocansey hem binnenkopte. Reageren lukte niet meer voor Charleroi. 2-2 was de eindstand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vijf minuten voor tijd kopt Ocansey de gelijkmaker binnen na een knappe voorzet van Leye. Eupen komt zo even van de laatste plaats weg.
de MAN
van de match
Met een doelpunt en een assist was Leye andermaal belangrijk voor Eupen. Hij heeft nu 6 doelpunten gemaakt in 7 wedstrijden voor de Panda's.
onze MENING
over de match
Tot minuut 60 was 1-1 een logische uitslag geweest. Nadien trok Charleroi resoluut naar voren en dat leverde een verdiende voorsprong op. Nadien trok Charleroi achteruit. Eupen kwam opzetten en haalde er nog een punt uit.