Hein Vanhaezebrouck wil vrijdagavond op het veld van KV Mechelen zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van RSC Anderlecht winnen. "Als dat gepaard gaat met goed voetbal, des te beter. Maar we willen vooral de drie punten meepakken uit Mechelen", zei HVH donderdagmiddag tijdens zijn persbabbel in het oefencomplex van Neerpede.

Voor Vanhaezebrouck wordt het de eerste wedstrijd bij Anderlecht na zijn vertrek bij AA Gent. Tijdens de interlandbreak van bijna twee weken heeft de West-Vlaming de tijd gehad om kennis te maken met zijn spelersgroep en technische staf. Door de vele interlandverplichtingen kon HVH wel niet altijd op zijn volledige kern rekenen.

"Het is een korte periode geweest. We hebben hier en daar wat zaken proberen te veranderen, maar dat waren vooral details. Als ik over de volledige kern beschikte, hadden we een groot verschil kunnen maken. Om het voetbal te spelen dat we willen brengen, hebben we meer tijd nodig. Maar dit zijn spelers van Anderlecht, zij kunnen in principe alles. De groep is in ieder geval bereid er hard voor te werken", zei Vanhaezebrouck, die ontkende dat hij geschrokken was van de resultaten van de fysieke testen.

"Sommige spelers zijn topfit, anderen hebben conditioneel nog werk. Maar dat is in elke club zo. Het enige verschil met mijn voorganger is dat mijn trainingen wat langer duren."

"Ik zou graag willen winnen in Mechelen. Als dat gepaard gaat met goed voetbal, des te beter. Maar we willen vooral de drie punten meepakken. Gaan winnen in Mechelen is al een serieuze uitdaging. Het wordt een geladen en moeilijke wedstrijd voor 17.000 supporters, die hun ploeg naar voren stuwen. Ik ben benieuwd naar de reactie van mijn spelers. Op training heb ik al goede dingen gezien, nu moeten ze dat bevestigen op het veld."

"Het voordeel van de interlandbreak is dat de eerste trainingen in kleinere groepen werden gegeven. Zo verloopt de integratie toch wat vlotter en leer je de staf makkelijker kennen. Ik ben heel tevreden over mijn medewerkers. In Gent beschikte ik over een zestal mensen naast mijn assistenten, hier zijn er dat tien en ze zijn stuk voor stuk kwalitatief sterk", aldus Vanhaezebrouck.