Yves Vanderhaeghe is de opvolger van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent. De 47-jarige Vanderhaeghe zette zijn handtekening onder een contract tot 30 juni 2019. "We moeten voor een comeback zorgen", zo zei hij in het Oefencomplex Wolfputsite in Oostakker. Opvallend: op de persconferentie mocht Vanderhaeghe geen vragen beantwoorden.

"Ik ben heel fier om hier te zitten en wil de mensen van AA Gent bedanken voor het vertrouwen. Ik krijg nu een kans bij een absolute topclub", zei Vanderhaeghe. "Bij KV Kortrijk en KV Oostende heb ik drie seizoenen na elkaar Play-off I behaald. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging en kan me vinden in de filosofie van AA Gent. Gent heeft de voorbije jaren veel gerealiseerd, zowel op het veld als op vlak van accommodatie. We willen aanvallend en attractief voetbal brengen, maar eerst en vooral moeten we matchen winnen. De kwaliteiten zijn daarvoor aanwezig. We rekenen ook op de supporters, van wie we de steun absoluut nodig hebben."

Vanhaezebrouck en AA Gent gingen vorige week woensdag in onderling overleg uit elkaar. HVH, die in 2015 de eerste Gentse landstitel uit de clubgeschiedenis veroverde, ondertekende gisteren/dinsdag een verbintenis van drie jaar bij Anderlecht. Vanderhaeghe bedankte ervoor om de assistent van Vanhaezebrouck te worden bij paars-wit. Eerder werkten beiden samen bij KV Kortrijk. "Toen het aanbod van Anderlecht kwam om T2 te worden, heb ik wat bedenktijd gevraagd", stelde de voormalige middenvelder van Anderlecht. "Maar ik ben een energiek persoon, ik wil werken als T1. Al had ik niet verwacht dat het zó snel zou gaan."

Dinsdagavond al kwam Vanderhaeghe tot een overeenkomst met de Buffalo's, aldus de nieuwe coach van AA Gent. "Dinsdagvoormiddag om 10u30 heb ik Hein laten weten dat ik niet op het aanbod van Anderlecht zou ingaan, dit na twee nachten erover geslapen te hebben. Hein heeft hier een fantastisch verhaal geschreven, waarvoor ik veel respect heb."

Vanderhaeghe kreeg een contract van beperkte duur, tot 30 juni 2019. "Beter zo'n contract dan geen contract. Ik moet niet bang zijn om dit team te leiden. Met clubs met mindere budgetten ben ik erin geslaagd om Play-off I te behalen."