Club Brugge kan de interlandbreak in met vier punten voorsprong. Het klopte een moedig Gent met 2-1. Dennis en Kubo scoorden voor de pauze. Na de rust zorgde Cools voor de overwinning.

Traditiegetrouw zorgden de supporters van Club Brugge voor een mooie tifo voorafgaand aan de wedstrijd tegen Gent. Het inspireerde Club Brugge tot een goede start. Limbombe en Wesley konden al snel uithalen, maar hun schoten misten het doelkader. Gent dreigde even via Simon en Asare, maar moest al snel terug. Op het kwartier zwiepte Vormer een vrije trap voor doel. Dennis maakte zich vrij en kopte de 1-0 binnen. 


De thuisploeg duwde meteen door. Wesley en Limbombe schoten maar net naast het doel van Kalinic. Gent leek verslagen, maar kwam met een gelukje terug in de wedstrijd. Horvath gleed uit op een lange bal van Milicevic. Kubo profiteerde van mistasten van Horvath en Denswil en kopte de gelijkmaker in doel. 

Club Brugge was na het tegendoelpunt niet meer zo dominant. De grootste kans kwam er aan de overzijde. Na een rush van Asare kapte Kubo goed naar binnen. Zijn schot trof de paal. Ook Sylla mocht uithalen. Zijn poging werd gekeerd door Mechele. Het middenveld van Gent had de wedstrijd in handen. Doelpunten kwamen er voor de pauze niet meer. 1-1 was de ruststand.  

De tweede periode begon met iets minder intensiteit. Het was wel de thuisploeg die opnieuw het meeste balbezit had in de beginfase. Openingen kwamen er niet meteen langs beide kanten. Op het kwartier ging Club Brugge hoog drukzetten. Cools kwam in schietpositie, maar werd afgeblokt. Bij Gent ging Dejaegere zijn kans vanop afstand. Zijn schot ging over de zijlijn buiten. 

Na twintig minuten in de tweede periode zette Vanaken zich door tot op de rand van het strafschopgebied. Hij haalde hard uit. Er was een goede parade van Kalinic nodig om de 1-1 op het bord te houden. Drie minuten later was het wel raak. Vormer kreeg de bal met wat geluk tot bij Cools. De rechtsachter haalde uit. Hij zag zijn afgeweken schot onder Kalinic in doel verdwijnen.

Gent probeerde nog een vuist te maken, maar was voorin niet mondig genoeg om voor gevaar te zorgen. Club Brugge kon dat wel. Vanaken vond Vossen in de zestien meter. Zijn schot was iets te zwak om Kalinic te verontrusten. Een minuutje later verstuurde Cools een prima voorzet. Ditmaal kopte Vossen maar net naast de verste paal. Ook een schotje van Diaby was te zwak om Kalinic te kloppen. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Twintig minuten voor tijd gaat Club Brugge doorjagen. Dat levert twee kansen op op twee minuten. De tweede keer is het raak. Cools schiet onder Kalinic binnen.
de MAN
van de match
Cools kende niet altijd een makkelijke namiddag tegen Simon, maar bleef overeind. Als altijd droeg hij zijn steentje ook in offensief opzicht bij. Hij bekroonde zijn wedstrijd met het winnende doelpunt.
onze MENING
over de match
Club Brugge begon goed aan de wedstrijd. Na de tegengoal van Kubo toonde Gent zich veerkrachtig en was het bij momenten de betere ploeg. Na de pauze ging het gelijk op tot Cools scoorde. Nadien was Club Brugge de betere ploeg en wettigde het de voorsprong.