Antwerp had de betere kansen voor de rust, maar kwam niet tot scoren. Net na de pauze deed Waasland-Beveren dat wél, via een knappe goal van Boljevic. De thuisploeg drukte de bezoekers plots helemaal weg en Morioka zorgde voor de dubbele voorsprong. Invaller Dierckx maakte het feest op de Freethiel compleet: 3-0!

Met Waasland-Beveren - Antwerp kregen we een leuke affiche op het programma met twee teams die hun start duidelijk niet hebben gemist. De Freethiel was dan ook uitverkocht en de aanwezige toeschouwers zagen hoe vooral de Great Old het best aan de partij begon. Na tien minuten leverde dat ook een eerste keer doelgevaar op, maar Roef liet zich niet verrassen door het hakje van Dequevy. Halfweg de eerste helft kregen de troepen van Bölöni nog een tweede goede mogelijkheid. Opnieuw Dequevy werd goed aangespeeld door Corryn, maar hij verslikte zich in de balcontrole waardoor de kans was verkeken.

Aan de overkant stuurde Angban Boljevic vervolgens het straatje in, maar Bolat was goed uit zijn doel gekomen. Tien minuten voor de rust kreeg Antwerp dé kans om op voorsprong te komen. Na matig wegwerken van Camacho kon Haroun haast niet meer missen, maar hij besloot recht op Roef. Waasland-Beveren raakte maar moeilijk door de Antwerpse afweer en zocht zijn heil dan maar in afstandsschoten van Angban en Seck, zonder succes. Zo gingen we dan ook rusten bij een 0-0 stand.

Coach Clement moet zijn troepen hebben wakkergeschud tijdens de pauze, want Waasland-Beveren kwam als een vuurpijl uit de kleedkamers. Aleksandar Boljevic kreeg het leer mee op een inworp en knalde vervolgens staalhard in de kruising, 1-0 na een weergalloos doelpunt! Diezelfde Boljevic miste nadien wel tot tweemaal toe dé kans om de partij helemaal te beslissen, maar dat was slechts uitstel van executie. Ampomah zette Ryota Morioka alleen voor doel, die bleef ijzig kalm en schoof de bal rustig naast Bolat in doel: 2-0! Antwerp reageerde met een gevaarlijke voorzet vanop links, Owusu kwam een teen te kort om de aansluitingstreffer aan te tekenen. Roef kwam ook nog goed weg wanneer hij zich verslikte in een terugspeelbal, maar hij kon zijn fout nog net goedmaken voor de aanstormende Ardaiz.

Tien minuten voor tijd werd de thuisaanhang ook nog een derde keer verwend. De ingevallen Tuur Dierckx nam een hoekschop goed aan met de borst en knalde vervolgens in de korte hoek binnen. Hij vierde niet voor de ogen van de Antwerp-aanhang, maar vloog nadien wel in de armen van Clement. Thelin en Angban gingen in de slotfase nog op zoek naar een vierde treffer, maar die viel niet meer. Antwerp kan dan toch verliezen op verplaatsing, al had het wel het verschil kunnen maken in de eerste helft. Waasland-Beveren heerste na de rust en werd beloond met een knappe 3-0 zege!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Boljevic zette Waasland-Beveren op weg naar de overwinning. En hoe... met een geweldig schot in de verste kruising. Na de openingstreffer was de thuisploeg helemaal gelanceerd.
de MAN
van de match
Er waren verschillende uitblinkers bij de thuisploeg. Boljevic viel echter het meest op, want hij was een constante dreiging voor de Antwerpse defensie. Hij mocht misschien nog iets efficiënter zijn omgesprongen met de kansen, maar uiteindelijk was het toch hij die al snel in de tweede helft het verdere verloop van de partij bepaalde.
onze MENING
over de match
Antwerp was de betere ploeg in de eerste helft en had eigenlijk altijd op voorsprong moeten komen via Haroun. Na de rust toonde Waasland-Beveren waarom het zo'n sterkte competitiestart kende. Met aanvallend voetbal en veel snelheid en acties langs de flanken en een fysisch sterk middenveld drukte de thuisploeg Antwerp weg. We kregen een wondermooi doelpunt te zien, Morioka die ook weer bevestigde en Dierckx die zijn gram haalde tov het Antwerp-bestuur. Voor de Great Old is het wel slechts de eerste nederlaag op verplaatsing, dat blijven toch ook mooie cijfers voor een club die net komt piepen in de hoogste klasse.