Op de negende speeldag in de Jupiler Pro League heeft Genk 3-3 gelijkgespeeld in Eupen. De Limburgers maakte na de pauze een 2-0 en 3-1 achterstand nog ongedaan.

De eerste kans in de partij was meteen kassa: Blondelle kopte uit een hoekschop van Luis Garcia aan de eerste paal raak. Doelman Vukovic ging hierbij niet vrijuit. Genk had het moeilijk om in de match te komen en geraakte niet verder dan drie pogingen van Malinovskiy, allemaal naast het doel van de Panda's. Genk had de bal wel, maar deed daar weinig mee. Vijf minuten voor de pauze stuurde Luis Garcia uitblinker Afif alleen richting Vukovic en de Qatarees rondde knap af.

In het begin van de tweede helft was Valiente met een kopbal dichtbij een derde treffer. Maar één minuut later schoof Ingvartsen de aansluitingstreffer laag tegen de touwen na een voorzet van Mata van de rechterkant. Een slordige breedtepass van Malinovskiy gooide weer roet in het eten, want Afif onderschepte en Leye schoot hoog in het dak van het doel: 3-1. Nadat Samatta tegen de arm van Wague kopte ging ref Verboomen op het scherm kijken en hij legde de bal op de stip. Schrijvers trapte op Van Crombrugge, maar schoot in de rebound toch raak. Eupen ontsnapte nog eens na mogelijk handspel in de zestien, deze keer kwam er geen videoref aan te pas.

Genk domineerde en invaller Maehle vond z'n landgenoot Ingvartsen die knap voor z'n man kwam en via de onderkant van de lat de gelijkmaker op het bord zette. De Limburgers leken op weg naar de zege, toch trapte Schouterden aan de overkant nog op de paal. In de absolute slotfase gooiden de verdedigers van Eupen zich met doodsverachting op de bal en zo bleef het bij een gelijkspel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Ref Verboomen die na het bekijken van de beelden toch een strafschop gaf aan Genk.
de MAN
van de match
Afif. De Qatarees speelde erg sterk en heeft een veelbelovende toekomst voor zich.
onze MENING
over de match
Genk was nergens in de eerste helft, maar maakte na de pauze een 2-0 en 3-1 achterstand ongedaan. Het kon nog alle kanten op, maar bleef bij een gelijkspel.