Charleroi heeft zijn tweede plaats in het klassement verstevigd na een nipte 0-1 zege op het veld van STVV. Het is de eerste thuisnederlaag van het seizoen voor de Limburgers.

Het duel tussen STVV en Charleroi was onverwacht een topper om speeldag 9 in de Jupiler Pro League te openen. De nummers twee en drie begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd, maar eenmaal op het veld liepen de aanvalsplannen vaak spaak. De beide doelmannen beleefden een rustige eerste helft.

Pirard moest als eerste keeper in actie komen. Hij duwde een kopbal van Rezaei probleemloos weg. Aan de overkant moest Penneteau ruim een half uur wachten op zijn eerste grote werk. Bezus nam het doel onder vuur, maar Penneteau duwde zijn schot goed naar de buitenkant. In de herneming leek Vetokele op weg naar de openingsgoal, maar op het moment van de waarheid gleed de spits onderuit.

Na zes minuten in de tweede helft klom Charleroi op voorsprong. Fall gooide zich met lijf en leden naar de bal en duwde de 0-1 van dichtbij tegen de touwen. Het antwoord moest van STVV komen, maar daar wachtte de thuisploeg erg lang mee. Pas in de slotfase begon de thuisploeg echt druk te ontwikkelen.

Die druk leverde ook enkele prima kansen op. Botaka zag zijn plaatsbal gered, terwijl Vetokele centimeters te kort kwam om te kunnen koppen. In het absolute slot van de partij nam onder meer Dussaut het doel nog enkele keren onder vuur, maar Penneteau stond pal. De thuisploeg maakte bovendien nog aanspraak op een penalty, maar scheidsrechter Van Driessche gaf geen krimp. De gelijkmaker kwam uiteindelijk niet. STVV verliest zo voor het eerst in eigen huis. Charleroi staat opnieuw steviger op de tweede plaats.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Fall. De wedstrijd stond niet bol van de kansen en dus bleek efficiƫntie het codewoord. De spits bezorgt zijn ploeg de volle buit met een vroege goal in de tweede helft.
de MAN
van de match
Dessoleil. De verdediger van Charleroi was een rots in de branding. Hij speelde een prima wedstrijd en neutraliseerde veel gevaar van STVV.
onze MENING
over de match
Op basis van het slot van de wedstrijd verdiende STVV niet te verliezen. Een gelijkspel was wellicht een betere weerspiegeling van de verhoudingen.