Club Brugge heeft zijn positie als leider kracht bij gezet. Het won met 1-2 bij Charleroi, dat nu volgt op 4 punten. Limbombe maakte het winnende doelpunt nadat Rezeai de openingsgoal van Wesley had uitgewist.

In een bijzonder sfeervol Stade Du Pays mochten Charleroi en Club Brugge in een onderling duel uitmaken wie speeldag acht als leider zou afsluiten. Club Brugge was al snel gevaarlijk. Limbombe haalde de achterlijn en zette de bal goed voor doel, waar Cools op Penneteau besloot. Charleroi antwoordde via een gekraakt schotje van Rezeai, maar de echte kansen waren voor de bezoekers. Dennis omspeelde Nurio en haalde fors uit. Penneteau kon de bal niet klemmen, maar werd gesteund door zijn verdediging. 


Club Brugge controleerde de wedstrijd en prikte af en toe. Wesley zag zijn schot via een been in hoekschop verdwijnen. Even later mocht Dennis counteren. Hij omspeelde zijn man en kreeg de bal ook voorbij Penneteau, maar Nurio bracht nog voor de lijn redding. Charleroi slaagde er vervolgens in om wat verder van het eigen doel te gaan voetballen. Rezeai mocht naar binnenkomen. Hij zag zijn gekruld schot een dikke meter naast gaan. 

Tien minuten voor de rust kreeg Vanaken teveel ruimte. Hij trapte op de paal. Aan de overzijde controleerde Nurio een afvallende bal en trapte die vervolgens enig mooi tegen de dwarsligger. Vanaken mocht even later nog eens uithalen. Ditmaal ging zijn schot hoog over doel. Het was het laatste wapenfeit van de eerste periode, die ondanks veel doelpogingen op 0-0 eindigde. Met deze ruststand mocht vooral Charleroi tevreden zijn.

De tweede periode begon iets rustiger. Charleroi zat wel beter in de wedstrijd dan voor de pauze. Pollet en Lukebakio zorgden voor gevaar, maar hun pogingen misten het nodige venijn. Echte kansen waren er echter niet in het eerste kwartier, mede omdat er door beide ploegen geknokt moest worden om elke morzel grond. 

Twintig minuten voor affluiten mocht Club Brugge counteren. Cools verstuurde een heerlijke pas op Vanaken, die zijn man omspeelde en de bal klaarlegde. Vormer leek te kunnen uithalen, maar Wesley ging met de bal aan de haal. Hij omspeelde zijn man en legde de bal overhoeks binnen. Tien minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. De ingevallen Tainmont leverde een afgemeten voorzet af. Aan de tweede paal kopte de vrijstaande Rezeai alleenstaand binnen. 

Charleroi tankte vertrouwen uit de gelijkmaker en drukte door. Benavente leek te gaan scoren, maar Horvath pakte uit met een fenomenale parade. Een minuut later mocht Baby uithalen, maar ook hij zag Horvath prima redding brengen. Aan de overzijde trof Limbombe wel raak. Hij omspeelde zijn man en schoot hard in de verste hoek binnen, 1-2. Diaby kreeg nog een goede kans, maar trapte hard op Penneteau.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vijf minuten voor affluiten krijgt Charleroi 2 unieke kansen op de winnende goal, maar Horvath brengt twee keer knap redding. Aan de overzijde is het wel raak na een knap schot van Limbombe.
de MAN
van de match
Vanaken speelde als vanouds een prima wedstrijd. Hij was zeer aanwezig op het middenveld en toonde zich meermaals gevaarlijk door zowel enkele schitterende passen.
onze MENING
over de match
Club Brugge was over de hele wedstrijd wel de betere ploeg, maar zag Charleroi na de pauze wel betere kansen hebben. Via een klasseflits van Limbombe en twee supersaves van Horvath pakt het toch drie punten.