Waasland-Beveren leek lang op weg naar de drie punten, maar dankzij een ijzersterke Boeckx en twee beslissende acties van Stanciu pakte Anderlecht alsnog de drie punten.

Roef was geblesseerd bij de thuisploeg, Goblet kwam in doel. Vooraan kwam Kiese Thelin in actie tegen zijn moederclub. Vijf wijzigingen bij Anderlecht in vergelijking met de bekermatch tegen Westerlo. Kums startte op de bank, Stanciu kreeg zijn eerste basisplaats. Teodorczyk was geblesseerd, Harbaoui was de diepe spits. Frutos posteerde een viermansdefensie voor Boeckx.

Waasland-Beveren startte het best. Boljevic profiteerde van uitglijden van Sowah en vond Kiese Thelin aan de tweede paal. De huurling van paars-wit duwde de bal koel naast Boeckx in doel. Even later had Morioka al de 2-0 aan de voet, maar Boeckx voorkwam oog in oog met de Japanner de grotere kloof.

Ook op een kopbal van Moren moest de doelman van Anderlecht vol aan de bak. Nadien herstelde Anderlecht het evenwicht, maar gevaarijk was het amper. Verder dan een afstandsschot van Stanciu kwam het niet in de eerste helft.

Frutos greep in en bracht Onyekuru in de plaats van Bruno. Veel verandering bracht dat niet. Dendoncker kon wel binnenkoppen na vrije trap, maar samen met vier ploegmaten stond hij buitenspel. Op het uur kwam ook Gerkens in de ploeg, een bleke Sowah mocht gaan rusten. Kiese Thelin kon net niet bij een voorzet van Seck en aan de overkant mikte Stanciu nog eens van ver net naast.

Dierckx bracht een nieuw elan bij de thuisploeg. Zijn eerste actie was bijna meteen raak. Maar Boeckx redde en even later viel de goal aan de overkant. Na een hoekschop geraakte de bal niet weg. Stanciu kwam mooi naar binnen en draaide de bal buiten bereik van Goblet in doel. Even later stonden de bezoekers zowaar op voorsprong. Stanciu met een hoekschop en Spajic was sneller op de bal dan Goblet en kopte binnen. Aan de overkant was er nog een goede Boeckx nodig om een vluchtschot van Angban onschadelijk te maken en ook op een poging van Myny stond Boeckx in de weg.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Morioka had oog in oog met Boeckx de 2-0 aan de voet, maar geraakte niet voorbij de doelman van Anderlecht.
de MAN
van de match
Boeckx. Hield niet alleen Morioka van de 2-0, maar pakte in de slotfase ook nog uit met drie cruciale reddingen.
onze MENING
over de match
Waasland-Beveren voetbal vrank en vrij en werd daarvoor beloond. Omdat het naliet een bleek Anderlecht de doodsteek te geven, bleef het lang spannend. In plaats van 2-0 ging Anderlecht er op en er over.