Op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League heeft Moeskroen na een doelpuntenkermis met het kleinste verschil gewonnen van een verdienstelijk Eupen. De doelpunten werden gescoord door Govea, Tirpan, Leye, Loties (e.d.) en Bolingi. De ploeg van trainer Rednic blijft zo in de top zes kamperen met een fraaie 16 op 24.

Het was thuisploeg Moeskroen dat het best begon aan de eerste helft van de wedstrijd. De ploeg van trainer Rednic voetbalde de eerste twintig minuten als een jong veulen, zonder grote kansen te creëren. Nadien kwam uitploeg Eupen beter in de match en hielden beiden ploegen elkaar in evenwicht.


Na een dik half uur spelen haalde Eupen-verdediger Valiente Moeskroen-spits Bolingi onbesuisd neer voor de eigen zestienmeter. De Spanjaard kreeg een terechte gele kaart onder zijn neus geschoven, bovendien trapte de Mexicaan Govea de daarop volgende vrije trap in doel. Niet veel later versierde Eupen haar eerste hoekschop van de wedstrijd. Tirpan nam de afvallende bal in één tijd op de slof en jaagde de gelijkmaker wondermooi tegen de netten. 

Op slag van rust ging Moeskroen-doelman Bailly nog in de fout. Hij speelde de bal recht in de voeten van Eupen-spits Leye. Die laatste lobte het leer vervolgens van op grote afstand in doel. Ruststand: 1-2 in het voordeel van Eupen.

In de tweede helft was het andermaal Moeskroen dat de touwtjes in handen nam. Het was Vojvoda die de Eupense defensie meermaals pijn deed met zijn voorzetten van op de rechterflank. Na 55 minuten spelen liep Eupen-verdediger Loties een dergelijke voorzet ongelukkig in eigen doel. Moeskroen kwam weer langs zij. 

Trainer Condom en zijn ploeg lieten het hier niet bij en kozen direct terug voor de aanval. Zo knalde Leye nog een vrije trap staalhard tegen de kruising. Ook Wague wist de rebound niet in doel te werken. Met nog twintig minuten te spelen, besliste Moeskroen-topschutter Bolingi de wedstrijd. Mohamed gooide de bal voor doel, waarna de Congolees vlak voor de neus van Van Crombrugge de 3-2 tegen de netten knikte. 

Eupen zette nog alles op alles om minstens een punt uit de brand te slepen, maar lukte hier niet in. Eindstand: 3-2 in het voordeel van Moeskroen.

Zo blijft Moeskroen in de top zes kamperen met een fraaie 16 op 24. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het winnende doelpunt van Bolingi was van levensbelang voor een heroplevend Moeskroen.
de MAN 
van de match
Hier kiezen we eveneens voor matchwinnaar Bolingi die Moeskroen met zijn doelpunt de overwinning schonk.
onze MENING
over de match
We kregen een doelpuntenrijk schouwspel te zien, dat ook voor de neutrale supporter een lust voor het oog was.