Antwerp heeft voor het eerst dit seizoen de punten thuis gehouden. Het klopte KV Kortrijk dankzij een vinnige vertoning voor de pauze. Owusu en Dequevy zorgden voor de doelpunten. De bezoekers probeerden na de pauze nog terug te knokken, maar kregen in de toegevoegde tijd nog het deksel op de neus: 3-0.

Antwerp had ondanks een prima seizoensstart de eigen fans na zeven speeldagen nog niet op een zege kunnen trakteren op de Bosuil. Dat bleek een prima motivatie om er tegen Kortrijk vol tegenaan te gaan. De thuisploeg stond gretig op het veld en zette Kortrijk meteen onder druk.

Kumordzi was de eerste die bezweek. Hij gaf de bal cadeau aan de jagende Owusu en die pakte het geschenkje uit: 1-0. Kortrijk kreeg amper een voet aan grond en na een halfuur slikte het een tweede goal. Hairemans zag het slim en schepte een bal tot bij Owusu. Die zette voor met het hoofd en Dequevy werkte af.

Door de dubbele voorsprong liet de thuisploeg na de pauze het tempo zakken. Kortrijk nam de partij in handen, maar in de zone van de waarheid liep het telkens mis. Het venijn van een gezapige tweede helft zat in de staart. In de 88e minuut wees scheidsrechter Laforge naar de stip, maar na overleg met de videoref en het bekijken van de beelden, kwam hij terug op zijn beslissing. Corryn werd getrakteerd op geel voor een schwalbe.

Maar enkele minuten later was daar dan toch de derde Antwerpse treffer. Ivo Rodrigues kreeg plots een ideetje. Hij zette drie verdedigers in de wind en was ook Kaminski te slim af: 3-0. De 4-0 werd nog - terecht - afgekeurd voor buitenspel. Antwerp wipt dankzij de eerste thuiszege naar de vierde plaats.

 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De tweede helft was er een om snel te vergeten, maar op het einde werden we getrakteerd op een doelpunt om van te smullen. Ivo Rodrigues legde in de 92e minuut de eindstand vast met een heerlijke goal.
de MAN
van de match
Hairemans. Hij moest na 75 minuten wel naar de kant met krampen, maar werd terecht getrakteerd op een applausvervanging. Hij zette de lijnen uit bij Antwerp en zorgde voor gevaar met onder andere een preassist bij de tweede goal.
onze MENING
over de match
Na uitzeges tegen Gent, KV Mechelen en KV Oostende, pakt Antwerp eindelijk zijn eerste thuiszege. Het komt daardoor voorlopig op de vierde plaats in de stand.