Nicolas Frutos zal als interim-coach na het ontslag van René Weiler geen grote veranderingen doorvoeren bij RSC Anderlecht. Dat heeft de Argentijn dinsdag gezegd op een persconferentie in het oefencentrum in Neerpede.

"Het zou niet verstandig zijn om 24 uur voor de eerstvolgende wedstrijd (in de zestiende finales van de Croky Cup tegen Westerlo het team helemaal om te gooien. Ik zal hier en daar mijn accenten leggen, want ik heb een eigen kijk op het voetbal, maar grote veranderingen moeten jullie niet verwachten. Ook niet in de basiself", zei Frutos aan de massaal aanwezige pers.

"Ik was verrast door de beslissing van Weiler. We konden het goed met elkaar vinden, ook al hadden we een andere visie. Nu moeten we de bladzijde omdraaien en focussen op de match van woensdag. We zullen het match per match moeten doen."

Frutos, in het nog niet zo verre verleden zelf spits van de landskampioen, krijgt met vier matchen in tien dagen meteen een uitgelezen kans om zich te bewijzen. "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik T1 van Anderlecht wilde worden. Ik had niet verwacht dat het zo vroeg zou gebeuren, maar ik wist dat ik ooit mijn kans zou krijgen. Nu wil ik mijn kunnen bewijzen aan het bestuur."

"Ik begrijp de reactie van de supporters niet in de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Weiler heeft een goede periode gehad en altijd alles gedaan voor de club. We zijn kampioen geworden, hebben de kwartfinales gespeeld van de Europa League, hebben het Manchester United heel moeilijk gemaakt en wonnen ook de Supercup. Hij was geëngageerd, gepassioneerd en nam vooral met betrekking tot de kleedkamer goede beslissingen. Dat is top", aldus Frutos.

"Weiler was altijd overtuigd van zijn eigen idee, dat vond ik zo goed aan hem. Daarom hebben we succes geboekt. Ik heb ook een eigen idee en zal dat proberen op het veld te tonen. Zo geloof ik sterk dat het systeem zich moet aanpassen aan de beschikbare spelers. Mijn spelers zullen voor elke centimeter moeten vechten en ik wil goed voetbal zien."